Foto:

Mooie gedichtenbundel op komst

De oproep in Groot Eindhoven om een gedicht over Eindhoven te schrijven, heeft bij uitgever Frits tot zo'n 150 inzendingen geleid.

EINDHOVEN - "Een geweldige respons. We hebben vijftig gedichten geselecteerd waaronder ook een aantal inzendingen die Eindhoven in Beeld laten zien. Een van de geselecteerde gedichten is afkomstig van de onlangs overleden dichter Pierre Maréchal. Daarbij hebben we ook nog eens een gedicht van al de zeven stadsdichters van Eindhoven in het boek opgenomen," aldus Hans Matheeuwsen van uitgever Frits.

De officiële presentatie vindt plaats op 19 november van 17.00 tot 19.00 uur in het Ketelhuis en is voor iedereen vrij toegankelijk. Opmerkelijk is dat lezers nu hun favoriete top-10 van de gepubliceerde inzendingen kunnen maken. Matheeuwsen: "Dit kan via www.frits.nl. De bekendmaking van deze top-10 zal plaatsvinden tijdens de week van de poëzie volgend jaar in februari bij boekhandel Van Piere. Uit deze gekozen top-10 wordt door de jury een top 3 gekozen en vindt de uiteindelijke bekendmaking plaats van de nummer 1."

Het boek, bestaande uit een harde cover en 100 pagina's, is vanaf 20 november in de boekhandel in Eindhoven te koop: 14.95 euro.

Meer berichten