Het Goed pakt uit met een sfeervolle kerstmarkt.
Het Goed pakt uit met een sfeervolle kerstmarkt. (Foto: )

Kerstmarkt bij Het Goed: 'Je kan hier leuke dingen scoren'

Kringloopwinkel Het Goed in Eindhoven trapt de feestmaand af met een kerstmarkt. Wie op zoek is naar leuke spulletjes om het kerstfeest extra glans te geven, is er aan het juiste adres. "Er zitten pareltjes tussen."

EINDHOVEN - Sinds maandag wordt er flink aangepoot bij Het Goed aan de Meerenakkerweg 2. De medewerkers van de kringloopwinkel zijn druk in de weer met het opbouwen van de kerstmarkt, en toveren gestaag de winkel om in kerstsfeer. Dat het een flinke klus is, is niet verwonderlijk, want het kringloopwarenhuis krijgt het hele jaar door kerstspullen binnen. "Twintig pallets zijn het er", zegt filiaalleider Rik van Bree. "Kerstballen in alle soorten en maten, slingers, kerststalletjes, en kerstdorpjes, kunstbomen, decoraties en allerlei snuisterijen, je kan het zo gek niet verzinnen of we hebben het", zegt Van Bree. "Soms zitten er pareltjes tussen."

De kerstmarkt van Het Goed mag zich verheugen in een toenemende populariteit. "Als we zaterdag om 09.00 uur de deuren openen, staat er al een flinke rij bezoekers te wachten", voorspelt Van Bree. De reden? "We hebben hier niet het standaard aanbod. Ons assortiment bestaat volledig uit wat mensen aan ons hebben geschonken. Hier vind je spullen die je mogelijk nergens anders tegenkomt."

Passend
Het Goed biedt passend werk aan mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Daarnaast is spullen een tweede leven geven vanzelfsprekend een andere pijler van de kringloopwinkel. "Door spullen te hergebruiken, dragen we ook bij aan een beter milieu", zegt Van Bree. "Wat dat betreft onderscheiden wij ons van andere winkels die voornamelijke nieuwe spullen aanbieden. Wat voor de een een overbodig artikel is, kan een ander juist goed gebruiken."

De artikelen zijn prettig geprijsd. "Rijk worden we er zeker niet van", zegt Van Bree. "Dat hoeft ook niet, wie niet al te veel te besteden heeft, is bij ons aan het juiste adres. Bovendien kun je hier echt leuke dingen scoren", weet Van Bree. "Kerstballen die vroeger bij grootmoeder in de boom hingen, bijvoorbeeld. 

Nostalgie
Nostalgie en Kerst passen prima bij elkaar. Niet alleen kerstspullen zijn er in overvloed, ook voor wie op zoek is naar leuke cadeautjes biedt de kerstmarkt bij Het Goed een alternatief.
Tijdens de feestelijke opening worden de bezoekers getrakteerd op koffie, thee, glühwein of een worstenbroodje. "We maken het zo gezellig en feestelijk mogelijk voor de mensen, en ja, daar hebben we zelf ook plezier in. Alles draait om sfeer, we doen hard ons best om dat te bereiken. Zo hebben we voor iedereen bijvoorbeeld mooi inpakpapier beschikbaar."

Goede spullen die mensen niet meer kunnen gebruiken en ook niet willen bewaren, kunnen afgegeven worden bij de winkel of gratis opgehaald worden. Het kringloopwarenhuis aan de Meerenakkerweg 2 is van maandag tot en met zaterdag open van 09.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten