Impressie van de herinrichting van de Boschdijk. FOTO: Gemeente Eindhoven.
Impressie van de herinrichting van de Boschdijk. FOTO: Gemeente Eindhoven.

Boschdijk krijgt een nieuwe look

Algemeen

Vandaag houdt de gemeente Eindhoven een struikroofactie op de Boschdijk (binnen de Ring). Tijdens deze bijzondere actie kan iedereen uit de buurt planten (die anders gerooid worden) uitsteken en mee naar huis nemen. 

EINDHOVEN - Tegelijkertijd vindt  de feestelijke start van de herinrichting van de Boschdijk plaats, met Rik Thijs, wethouder klimaat, energie, grond en vergroening. De struikroofactie wordt verzorgd door Stichting Struikroven. Wethouder Thijs: “Een mooi initiatief dat goed aansluit bij de naderende werkzaamheden op de Boschdijk. In 2020 is namelijk een grote diversiteit aan planten aangebracht in de middenberm van De Ruiterstraat en Van Kinsbergenstraat. Deze planten lenen zich uitstekend voor een plekje in de eigen tuin of op het balkon. Ik hoop dat veel buurtbewoners meedoen met de actie om de start van de werkzaamheden te vieren en veel planten een tweede kans te geven.”

Herinrichting

De gemeente gaat de Boschdijk, tussen de Marconilaan en de Pastoor Petersstraat, opnieuw inrichten. Doel is om van de Boschdijk een mooie, veilige en groene stadsboulevard te maken. De straat bestaat straks uit een hoofdrijbaan met aan beide kanten een parallelweg. Deze parallelwegen en de hoofdrijbaan worden van elkaar gescheiden. Veilig, groen en klimaatbestendig vormen de kernpunten.