Glow is altijd goed voor spectaculaire beelden. FOTO: Glow Eindhoven.
Glow is altijd goed voor spectaculaire beelden. FOTO: Glow Eindhoven.

Festival Glow reikt de hand over de stadsgrenzen

Algemeen

Het jaarlijkse lichtkunstfestival Glow gaat de grenzen van de stad over. Tijdens de komende editie (van 11 tot 18 november) worden innovatieve lichtkunstwerken ook in de omliggende gemeenten getoond, zo werd deze week bekend gemaakt. Op die manier werken de gemeenten gezamenlijk aan een nóg krachtiger uitstraling als Brainport regio.

EINDHOVEN - Tijdens thema ‘The Beat’ bundelt GLOW de krachten met omliggende gemeenten Geldrop-Mierlo, Waalre, Best en Oirschot waardoor het festival een regiobreed project wordt. Nieuw is de verbinding in het bewegen tussen het centrum en de omgeving. Niet alleen Eindhoven maar de regio als een state of the art creatief atelier, zo luidt de gedachte.

Thuisgevoel

Doel is het bevorderen van de sociale samenhang en versterken van de levenskwaliteit van de (toekomstige) inwoners op het gebied van cultuur en recreatie. “Waar synergie in het grootstedelijke gebied van Eindhoven ontbreekt, bevordert GLOW als laagdrempelig festival het ontmoetings- en thuisgevoel in de dorpen van de regio.”

Samen met de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Waalre, Best en Oirschot, Eindhoven247 en kunstenaarscollectief Ocubo wordt er gewerkt aan spraakmakende werken die voor verbinding zorgen met omliggende dorpen. De projecties weerspiegelen de identiteit van ieder dorp op een eigen manier en vertellen verhalen van of over bewoners, geschiedenis of anekdotes.