De opruimhelden van GoedVolk, Troep Troopers Eindhoven & Plandelman bundelen de krachten.
De opruimhelden van GoedVolk, Troep Troopers Eindhoven & Plandelman bundelen de krachten.

Goed opgeruimd staat netjes!

Algemeen

De opruimhelden van GoedVolk, Troep Troopers Eindhoven & Plandelman bundelen de krachten voor een keigave schoonmaakactie. Op zaterdag 3 juni brengen zij een leger grijpers op de been voor een ‘plandelsafari door de urban jungle van Strijp-S’. Wie mee wil doen is welkom!

EINDHOVEN - Een paar jaar geleden was de zwerfafvalopruimer nog een paradijsvogel in het stadsbeeld, maar vandaag de dag is de plandelaar of plogger totaal ingeburgerd en klinkt het werkwoord ‘plandelen’ (plastic zwerfafval rapen tijdens het wandelen) al lekker bekend in de oren. Plandelen is gezellig én laagdrempelig. Van klein tot groot, van peuter tot pensionado en van student tot zzp-er: iedereen kan het. 

In Eindhoven zijn de lokale doeners van Troep Troopers Eindhoven vanuit hun Tongelrese startpunt Muschberg Geestenberg inmiddels uitgezwermd over bijna de hele stad. Op zaterdag 3 juni 2023 brengt Netwerk GoedVolk hun jonge vrijwilligers samen met de Troep Troopers en binfluencer Plandelman voor een groots & gezellig evenement onder het motto ‘opgeruimd straat netjes’.

Het startschot is om 10.00 uur met een interactieve presentatie van Anton de Plandelman over hoe je met beperkte middelen een enorme impact kunt realiseren. Ook Troep Trooper Gina deelt haar inspirerende verhaal. Daarna gaan de verzamelde doeners een uurtje zelf aan de slag. Als afsluiting is er een smakelijke lunch en worden de gekste vondsten en de beste bingospelers geëerd met grappige prijzen. 

Zin om mee te doen? Top, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd (en hoe minder zwerfafval). De organisatie zorgt voor opruimmaterialen, grijpstokken en lunch, als je je aanmeldt door een mailtje te sturen naar:

info@netwerkgoedvolk.nl