Afbeelding van een eerder gehouden editie van WBC.
Afbeelding van een eerder gehouden editie van WBC.

Beste dansers komen naar Eindhoven

Algemeen

Eindhoven staat prominent op de agenda van de liefhebbers van breakdance. De World Breaking Classic brengt op 24 en 25 juni de beste dansers ter wereld naar de stad tijdens WK breakdance voor duo’s. Een centrale rol is er voor het Eindhovense collectief The Ruggeds.

EINDHOVEN - Bereid je voor op een buitengewoon spektakel vol dansvaardigheden en creatieve shows, zo heet het aanprijzend. “Een bezoek aan een dansvoorstelling, circusact of concert is er niets bij. Je zult hier dingen zien die je gegarandeerd nergens anders tegenkomt, en dat allemaal op ongekend hoog niveau!”

Inspirerend

“Met de groeiende populariteit van breakdance op wereldniveau belooft deze editie van WBC een adembenemend evenement te worden, boordevol talentvolle dansers en inspirerende performances. Dit wordt ook weerspiegeld door de historische toevoeging van breaking aan het programma van de komende Olympische Spelen in Parijs. Nederland staat momenteel wereldwijd aan de top van de Breakdance-wereld, met India (16) uit Den Haag als solist wereldkampioen en The Ruggeds uit Eindhoven als crew wereldkampioen. De vraag is nu: wie zal dit jaar de overwinning behalen in de spannende 2 tegen 2 battles tijdens WBC?”

Op de zondag worden acht van de meest unieke en invloedrijke dansers uitgenodigd voor de World Finals, waar ze vlak voor het evenement begint willekeurig worden samengevoegd tot duo’s. Ze nemen het op tegen de Challengers die een van de tien Wereldwijde Kwalificaties hebben gewonnen, of die zich hebben weten te bewijzen tijdens de Last Chance Cypher, die plaatsvindt op de dag voorafgaand aan de Wereldfinale in het Klokgebouw in Eindhoven.

The Ruggeds is een breakdance-collectief dat sinds 2005 samen danst. De crew reist de hele wereld over om met anderen te dansen en les te geven. De thuisbasis is Eindhoven waar ze ook een eigen dansschool hebben: On the Dance.

worldbreakingclassic.com

Sinds vorig jaar maakt World Breaking Classic deel uit van het Jams & Gems Festival, een gratis weekendfestival georganiseerd door The Ruggeds. Naast hun titel als wereldkampioenen in Breakdance zijn zij ook theatermakers, muzikanten en veelzijdige creatievelingen. Ze hebben de ambitie om gemeenschappen met elkaar te verbinden en de cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek.

WBC belooft adembenemend evenement te worden

Van de redactie