Foto van een visuele presentatie van een de projecten, te zien tijdens het Festival van de Dood.
Foto van een visuele presentatie van een de projecten, te zien tijdens het Festival van de Dood.

Krachtvoer vertelt over leven en dood

Algemeen

Leven en dood. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Parktheater wordt in het weekeind van zaterdag 20 en zondag 21 mei door KRACHTVOER Theater het Festival van de Dood (én het Leven) gehouden.

EINDHOVEN - Op deze twee dagen kan iedereen tussen de 8 en 108 jaar van 13.00 en 18.00 uur genieten van een levendig programma met een expositie, een workshop, theater, film, spoken-word, live-muziek en dans. Én van de feestelijke lancering van de nieuwe podcast ‘Dood-Gewoon’.

Kunnen we ondanks (of dankzij) de aanwezigheid van de dood, samen het leven vieren? Houden we last van het feit dat we sterfelijk zijn? Of kunnen we leren om lichter om te gaan met de dood? Deze vragen waren het uitgangspunt voor een inhoudelijk en beeldend onderzoek van artistiek leider Maddy Kok, samen met haar groep van jonge en oudere spelers en in samenwerking met kunstenaars uit diverse disciplines. Dit leverde ontroerende gesprekken, teksten en beelden op en verrassende creaties.

Tijdens het festival vinden er diverse activiteiten, presentaties en workshops plaats. Zo speelt de beeldende en associatieve compilatie van film en live spel met kinderen en ouderen ‘Hou me vast, Laat me los’. De tweede fase van het onderzoek dat vorig jaar in juni speelde, ontstaan vanuit een zoektocht naar onze verhouding tot de dood en het leven.