De nieuwe gravelbanen van tennisvereniging Genneper Parken.
De nieuwe gravelbanen van tennisvereniging Genneper Parken.

‘Hoe mooi kun je het hebben?’

Algemeen

Na de succesvolle editie van afgelopen jaar keert de Amjoy Cup terug in de zomermaanden. Een speciale rol is weggelegd voor de gravelbanen van tennisverenging Genneper Parken, waar twee toernooien worden gehouden.

EINDHOVEN - De Amjoy Cup is de verzamelnaam voor de internationale (jeugd)tennistoernooien die zijn voortgekomen uit de behoefte van de AMJOY Tennis Academy.

Net als vorig jaar organiseert het team onder leiding van toernooidirecteur Wim van den Hurk drie toernooien: Amjoy Cup Tennis Europe u10/u12/u14, Amjoy Cup ITF J60/Wheelchair en Amjoy Cup ITF 15K.

Sporthart

De locatie van het toernooi voor de jongste jeugd blijft het complex van tennisvereniging TOS Bergeijk. De twee toernooien die vallen onder de vlag van de Internationale Tennis Federation (ITF) verhuizen binnen Eindhoven. De gravelbanen van tennisverenging Genneper Parken vormen dit jaar het decor voor de twee ITF-weken. Daarmee verplaatst de Amjoy Cup het toernooi naar het sporthart van Eindhoven. Vorig jaar werden de ITF’s nog afgewerkt op het complex van ELTV.

Toernooidirecteur Van den Hurk is verheugd met de verhuizing: “Hoe mooi kun je het hebben? De Genneper Parken heeft vorig jaar nieuwe gravelbanen aangelegd. Het tennispark heeft bovendien een paviljoen met kleedruimtes die aan alle eisen voldoen. Er is volop parkeergelegenheid. Voor de ambities van de Amjoy Cup is het complex op de Genneper Parken ‘the place to be’. Het is een mooie stap in de richting van de Challenger, die we in de toekomst willen organiseren!”

Stimuleren

Voorzitter Klaas Schoustra van Genneper Parken Tennis ziet een rol weggelegd voor de tennisvereniging: “We voelen ons als een van de grotere tennisclubs in het zuiden van Nederland medeverantwoordelijk voor het stimuleren van tennis in de breedte- en topsport. We leveren daarom graag een actieve bijdrage door de Amjoy Cup te huisvesten op ons mooie tennispark.”

De Amjoy Cup is de verzamelnaam voor de internationale (jeugd)tennistoernooien die zijn voortgekomen uit de behoefte van de AMJOY Tennis Academy. Drie weken lang vindt er tennis op topniveau plaats. In 2018 vond de eerste editie plaats met een voor Nederland uniek U12-toernooi. De Amjoy Cup is inmiddels uitgegroeid tot het grootste internationale jeugdtennistoernooi van Europa met alle relevante categorieën.

Topniveau

Drie weken tennis op topniveau in Eindhoven

Van de redactie

Afbeelding