Afbeelding

Even weg uit Eindhoven? Kom tot rust in Fins Lapland

Algemeen

Fins Lapland is een gebied dat bekend staat om zijn ongerepte natuur, adembenemende landschappen en rijke culturele erfgoed. Gelegen in het noorden van Finland, is deze regio de thuisbasis van de Sami, de inheemse bevolking van Lapland, en heeft het een geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het is de perfecte bestemming wanneer je het weer en de rompslomp in Nederland even helemaal beu bent.

De Sami-cultuur is sterk verweven met het landschap en het milieu van Lapland. Hun traditionele manier van leven is gebaseerd op de herderscultuur en het houden van rendieren, die een belangrijke rol spelen in hun economie en dagelijks leven. Bovendien hebben de Sami een eigen taal, kunst en muziek die tot op de dag van vandaag worden gekoesterd en doorgegeven aan volgende generaties.

Maar Fins Lapland is meer dan alleen een cultureel hoogstandje. Het is ook een paradijs voor de avonturiers en wintersporters onder ons. In de wintermaanden biedt de regio talloze mogelijkheden voor wintersport, zoals skiën en snowboarden, maar ook activiteiten zoals sneeuwscootertochten en huskysafari’s. De diep besneeuwde bossen, bevroren meren en uitgestrekte toendra’s vormen een perfect decor. Een groter contrast met de Eindhovense binnenstad vind je bijna niet.

In de zomermaanden biedt Fins Lapland een heel andere, maar even mooie ervaring. Het gebied komt dan tot leven met groene bossen, wilde bloemen en kolkende rivieren. Wandelen en fietsen zijn dan activiteiten, evenals kanoën en vissen.

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke reiservaring in Fins Lapland, dan is het aan te raden om een gespecialiseerd reisbureau in te schakelen. Het Brabantste Mökki Travel is een van de meest ervaren reisbureaus in Nederland en heeft veel ervaring met het organiseren van reizen naar Lapland. Het bureau werkt samen met lokale partners en gidsen om reizigers de beste ervaring te bieden. Je zit dus niet als eenheidsworst in een volgepropt hotel, maar beleeft de authentieke ervaring.

Tijdens de reis heb je de mogelijkheid om de lokale cultuur te ontdekken, bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan een traditionele Sami-nederzetting en te leren over hun manier van leven en ambachten.

Fins Lapland is ook de ideale bestemming om het noorderlicht te zien. Het noorderlicht, of Aurora Borealis, is een natuurlijk fenomeen dat voorkomt in de poolgebieden en een van de meest indrukwekkende en mysterieuze ervaringen die je kunt hebben. Het is een lichtshow die wordt veroorzaakt door de interactie tussen de zonnewind en de magnetosfeer van de aarde en die zich uitstrekt van groen tot paars en rood. Lapland is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien vanwege de hoge breedtegraad en het heldere en donkere winterse weer.

Kortom, Fins Lapland is een bestemming die iedereen die even helemaal niets wil. Of je nu op zoek bent naar cultuur, avontuur, natuur of ontspanning, Lapland heeft voor elk wat wils. Vliegen naar Lapland kan via Schiphol met een overstap in Finland. Vanuit Eindhoven Airport kun je helaas (nog) niet naar Finland vliegen. Dat mag de pret echter niet drukken!