FC Eindhoven-speler Marcelo Lopes in duel met Wouter van der Steen.
FC Eindhoven-speler Marcelo Lopes in duel met Wouter van der Steen. (Foto: )

FC Eindhoven delft onderspit in Den Bosch

FC Eindhoven werkte vrijdag 26 oktober een wedstrijd in Stadion De Vliert af. Den Bosch was de tegenstander.

DEN BOSCH - FC Eindhoven mocht in de eerste helft het spel maken. Marcelo Lopes wist een goede voorzet van Elton Kabangu net niet tot doelpunt te promoveren. De eerste mogelijkheid voor FC Den Bosch was wel meteen raak. Rechtsachter Nicolás Romat verschalkte Ruud Swinkels met een mooi schot van afstand.

FC Eindhoven ging in de achtervolging en kreeg goede kansen via Siebe Van der Heyden, Kabangu en Alvin Daniëls. Telkens zat het de Eindhovenaren tegen in de afwerking. Kort voor rust was het wél raak: Jay Idzes stuurde Lopes de diepte in, die op zijn beurt Kabangu bediende. De Belg faalde niet: 1-1. In de tweede helft ging FC Eindhoven goed van start. Het lukte aanvoerder Branco van den Boomen en in de rebound Kabangu niet om de Eindhovenaren op voorsprong te zetten. Aan de andere kant scoorde FC Den Bosch wel: Stefano Beltrame maakte de 2-1.

FC Eindhoven ging in de slotfase van het duel 'alles of niets' spelen met de ingevallen Jarno Janssen als extra spits. Het was echter FC Den Bosch dat nog een keer raak schoot. Via een uitbraak scoorde Sven Blummel, hij zorgde voor de 3-1 eindstand in Den Bosch.

Meer berichten