Foto:

Kamerkoor laat 'herftsemoties' voelen

Het Eindhovens Kamerkoor geeft, onder leiding van Rienk Bakker en met medewerking van Tannie van Loon, op zondag 4 november een concert in ontmoetingspunt Het Kruispunt in Geldrop. In de uitvoering voeren 'divers emoties rondom de herfst' de boventoon.

EINDHOVEN - Gevoelens van melancholie, verdriet, maar ook juist van troost en uitzicht komen daarin voor. De Fünf Gesänge van Brahms voeren de luisteraar naar diverse emoties. Het lichtvoetige Ständchen van Schubert klopt met de typerende pianobegeleiding op de deur van de geliefde. Zo is ook in dit programma de thematiek van de liefde ruim vertegenwoordigd. In de Six Chansons van Hindemith passeren diverse natuurtaferelen de revue waarbij diepere gedachten een plaats krijgen.

Hindemith neemt in de muziekgeschiedenis een geheel eigen plaats in. Met de bagage van zijn voorgangers Brahms, Liszt en andere romantici kiest hij juist voor een directheid die tekst en muziek volmaakt verenigen. Het programma wordt afgesloten met het op het gelijknamige koraal van Bach geïnspireerde Ruht Wohl van de componist en vorige dirigent van het Eindhovens Kamerkoor, Arjan van Baest. Het concert (Slachthuisstraat 22) begint om 14.30 uur. Een kaartje kost 6 euro.

Meer berichten