Foto:

FC Eindhoven speelt gelijk: 1-1

FC Eindhoven speelt afgelopen vrijdag tegen FC Volendam. Tegen de laag geklasseerde Volendammers werd het 1-1.

EINDHOVEN - FC Eindhoven was sterker in de eerste helft, de Blauw-Witten werden onder andere gevaarlijk via Branco van den Boomen en Elton Kabangu. Bij het schot van Kabangu moest doelman Mitchel Michaelis voor het eerst ingrijpen. FC Volendam trok zich voornamelijk terug. De ploeg van Hans de Koning kwam niet verder dan een afzwaaiende afstandspoging van Robin Schouten. In de 32e minuut kwam FC Eindhoven op een verdiende 1-0 voorsprong. Aanvoerder Van den Boomen kreeg de bal terug van Kabangu en schoot raak.

Na de thee beet FC Volendam meer van zich af. Dit leidde niet direct tot grote mogelijkheden voor de uitploeg. Enzo Stroo was halverwege de tweede helft dichtbij de gelijkmaker, maar Ruud Swinkels keerde zijn inzet. Net in de fase dat FC Eindhoven op zoek ging naar de tweede treffer, viel de bal aan de andere kant in het doel. Een voorzet van Kevin Visser werd binnen gekopt door invaller Teije ten Den.

Met het inbrengen van Elisha Sam en Samy Bourard probeerde trainer Nascimento het tij te keren, maar dat bleek tevergeefs. Daarmee eindigde de pot in een 1-1 gelijkspel. Desondanks blijft FC Eindhoven vijf wedstrijden ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie.

Aanstaande vrijdag gaat FC Eindhoven op bezoek bij Den Bosch.

Meer berichten