Els van den Berg als 'Goei Vrouwke'.
Els van den Berg als 'Goei Vrouwke'. (Foto: )

Voormalig eindredacteur Groot Eindhoven overleden

Els van den Berg, voormalig eindredacteur Groot Eindhoven, begon haar journalistieke loopbaan als correspondent bij het Eindhovens Dagblad in 1973. In 1983 begon ze voor het Valkenswaards Weekblad, waar ze later eindredacteur van werd en het toenmalige kantoor aan de Luikerweg leidde.

EINDHOVEN - Via allerlei omzwervingen binnen de VNU-organisatie werd ze uiteindelijk chef-redacteur van Groot Eindhoven en coördinator algemene kopij voor de huis-aan-huis bladen van VNU. Ze was verantwoordelijk voor het binnenhalen van de PSV krant in Groot Eindhoven en voerde ook daar enkele jaren de redactie over. Naast haar werk was ze verantwoordelijk voor 'd'n Uitbeller', de carnavalskrant van Lampegat. Ze won met deze krant liefs driemaal achtereen de trofee voor de beste Brabantse Carnavalskrant. Mede hierdoor werd Els in 1998 uitgeroepen tot het eerste 'Goei Vrouwke' van Lampegat, de vrouwelijke tegenhanger van 'd'n Beste Mensch'.

De benoeming wordt jaarlijks gedaan aan mensen die veel betekend hebben voor het Lampegatse carnavalswezen. In 2003 stopte ze als eindredacteur van Groot Eindhoven, waarna ze actief werd als vrijwilligster. Els is 70 jaar geworden.

Meer berichten