Woningbouw in Hartje Eindhoven

In Hartje Eindhoven, het gebied tussen het Philips Stadion en Strijp-S, komen twee nieuwe woningbouwprojecten, vooral gericht op middeldure huur. Gemeente Eindhoven tekende daarvoor op maandag 8 oktober - tijdens de vastgoedbeurs Expo Real in München - twee intentieovereenkomsten met respectievelijk Stam en

EINDHOVEN - De Koning en Eurobuilding BV (een samenwerking van Interesting Vastgoed en de Van Deursen Groep). Stam en De Koning bouwt op de vrije kavel bij de parkeergarage aan de PSV-laan. Eurobuilding BV transformeert een kantoor naar wonen, inclusief een woontoren.

Bouwoffensief

Beide projecten sluiten goed aan bij het Bouwoffensief dat door wethouder Yasin Torunoglu (Wonen) in het leven is geroepen. Doel is om snel middeldure (huur-)woningen in Eindhoven te realiseren. Dit gaat om huurbedragen tussen 710 en 1000 euro of koopsommen tussen 200.000 en 345.000 euro.

"Met deze twee projecten transformeren we kantoren naar woningen in een prijsklasse waarin een tekort dreigt. En we voegen ook nog eens nieuwbouw toe in hetzelfde segment", aldus Torunoglu. "Dat zijn dus honderden woningen waar Eindhovenaren om staan te springen. Op een toplocatie, midden tussen het winkelhart en het creatieve hart van de stad."

De projecten leveren samen 500 tot 600 nieuwe woningen op, waarvan 65 tot 70% in het middeldure segment. Op dit moment zitten beide partijen in de fase van stedenbouwkundige massastudie. Binnenkort worden beide intentieovereenkomsten uitgewerkt en start de ontwerpfase en de bijbehorende interactie met de omgeving. Volgens planning komen de eerste woningen begin 2020 op de markt.

Meer berichten