Tine Keemink met een door haar geschilderde eigen versie gebaseerd op het werk van Gerdine Duijsens. (Foto DFP).
Tine Keemink met een door haar geschilderde eigen versie gebaseerd op het werk van Gerdine Duijsens. (Foto DFP). (Foto: )

Tine zou zo weer modellenwerk doen

Ze heeft nog spirit genoeg, alhoewel een heupoperatie begin dit jaar haar letterlijk een paar stappen terug dwong. Het is al vele jaren geleden dat Tine Keemink (81) als model op de catwalk of in een magazine stond. "Maar als ze me nu nog zouden vragen, zou ik er nog steeds voor gaan."

EINDHOVEN - Een opmerkelijke uitspraak voor iemand die de acht kruisjes gepasseerd is? Gelukkig niet. Er zijn steeds meer ouderen die net als Tine her en der een kraaienpootje hebben, maar wel degelijk nog volop in het leven staan. Uitstraling had Tine als tiener al. "School was niet echt mijn ding," vertelt ze. "Ik ben al vroeg gaan werken in de friettent Pejoco van mijn vader aan de Bredalaan. Al snel hadden we vijf zaken en zorgde ik voor de bevoorrading." Tine trouwde vroeg. "Op mijn 21ste werd mijn eerste kind geboren en op mijn 25ste kwam ik in het modellenwereldje terecht. Ik kreeg een contract bij een bureau in Amsterdam en werkte voor veel modezaken zoals C&A."

Haar eerste echtgenoot overleed en toen Tine voor de tweede keer in het huwelijksbootje stapte, kwam het modellenwerk op een laag pitje te staan. Het werk werd ingeruild voor een baan in de horeca en de zorg van nog eens twee kinderen. "Mijn tweede man was een architect. In onze hoogtijdagen woonden we in een prachtige woonboerderij, het huidige restaurant De Treeswijkhoeve. De zaak ging echter failliet en alles moest verkocht worden. Ook dat hebben we overleefd. Ik nam allerlei banen aan en heb zelfs tien jaar thuiswerk voor Philips gedaan." Zo'n twaalf jaar geleden werd bij haar huidige man de ziekte van Alzheimer ontdekt.

"Tien jaar heb ik hem thuis kunnen verzorgen. Hij verblijft nu in een verzorgingstehuis waar ik hem dagelijks bezoek." De chronische ziekte sclerose is er debet aan dat Tine de sport tennis niet meer kan beoefenen. "Toen ben ik gaan schilderen. Gerdine Duijsens vind ik fantastisch. Ik schilder haar niet na, maar haar werk inspireert me zodanig dat ik me af en toe laat verleiden een geheel eigen versie van haar schilderijen te maken."

Meer berichten