Mick van Son op het terras van Meneer Frits. (Foto DFP)
Mick van Son op het terras van Meneer Frits. (Foto DFP) (Foto: )

Mick (67): Verhalenverteller pur sang

Hij bestempelt zichzelf als een autodidact. Heeft volgens zijn zeggen wel 44 beroepen gehad, maar doet het nu wat rustiger aan. Na dit gesprek blijft vooral dat ene talent van hem prominent aanwezig: verhalenverteller! Mick van Son (67) is een man met een geheel eigen levensstijl.

EINDHOVEN - We zitten op het terras van Meneer Frits aan de Markt. "Op doktersadvies. Een aantal jaren geleden heb ik een hartinfarct gehad en ik bleek 'suiker' te hebben. Daarom moet ik twee uur per dag van hem ontstressen en dat doe ik hier waar ik tevens mijn krantjes kan lezen." In notendop een beeld geven van zijn leven, dat gaat bij Mick niet lukken.

"Ik kom uit Breda. Via het werk van mijn vader kwamen we in Eindhoven terecht. Ik was net van de Mulo afgeschopt en had het daar wel gehad." De militaire dienst wilde hij niet in. "Vier jaar heb ik rondgezworven, veel in de horeca gewerkt onder meer bij Astor op het Wilhelminaplein. We gingen om 9.00 uur open om de spijbelaars in de buurt op te vangen." Zijn vriendin raakte zwanger, er werd getrouwd en ook gescheiden. Diverse mensen die geen onderdak hadden, vonden bij Mick een tijdelijk bed.

"Zoals een Canadese jongen die met zijn vriendin door Europa toerde. De vriendin was opeens weg met het geld. Ik kreeg een telefoonrekening van 600 gulden, maar hij heeft het later wél terugbetaald." Mick startte een sociaal loodgieters- en elektriciteitsbureau. "Ik werkte vooral voor mensen die geen dure rekening konden betalen."

Vele baantjes
De vele baantjes via uitzendbureaus gaven hem een andere boost. "Dat gastarbeiders niet bij ons in de kantine mochten zitten, pikte ik niet." Twee jaar toerde hij als roadie met Bots door Europa. Zijn bevlogenheid muzikanten te faciliteren, bracht hem tot directeur van de stichting Popei. Zijn hobby archeologie leidde tot opgravingen, leerbewerker en sieradenmaker.

Samen met zijn partner Marga is Mick iedere zaterdag te vinden op de Catharinamarkt in Eindhoven. "Daar vertel ik over onze sieraden. Ik heb het gped naar mijn zin."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden