Om in aanmerking te komen voor de prijs dien je uiterlijk voor 30 september 2018 een verhaal in te sturen.
Om in aanmerking te komen voor de prijs dien je uiterlijk voor 30 september 2018 een verhaal in te sturen. (Foto: )

Ben jij de nieuwe Tommy Wieringa of Harry Mulish?

Wie wordt Eindhovens Tommy Wieringa, Esther Verhoef of misschien zelfs Harry Mulisch? Wie wordt de winnaar van de 'Prijs voor Eindhovens Schrijftalent' 2018? Lokaal literair talent wordt uitgedaagd het beste, korte verhaal te schrijven.

EINDHOVEN - Boekhandel Van Piere, Natlab door Plaza Futura en de Bibliotheek Eindhoven zijn overtuigd dat er in de stad talent aanwezig is, dat het verdient om gestimuleerd en ontdekt te worden. Omdat de stad op dat moment geen stimuleringsprijs kende, hebben zij in 2016 gezamenlijk het initiatief genomen voor de 'Prijs voor Eindhovens schrijftalent'.

Anja Frieling won in 2016 de eerste editie, gevolgd door Sandra Bernart in 2017. Om in aanmerking te komen voor de prijs dien je uiterlijk voor 30 september 2018 een verhaal in te sturen. Het inhoudelijke thema voor deze derde editie is Geschiedenis; je eigen geschiedenis, fictieve historie of het vroegere leven van 'onze' stad?

De organiserende partijen dagen je uit om jouw herinneringen of dromen in proza te schrijven over 'onze stad Eindhoven'; een lokaal verhaal rondom geschiedenis. Alle 'voorwaarden' waar je aan moet voldoen zijn te vinden op deze website:

bibliotheekeindhoven.nl/Eindhovensschrijftalent.html

Meer berichten