Alle remmen los bij zumba-instructrice Danielle van den Berg-Gaillard. (foto: Bert Jansen).
Alle remmen los bij zumba-instructrice Danielle van den Berg-Gaillard. (foto: Bert Jansen). (Foto: Bert Jansen)

Energie opdoen tijdens een Zumbales

Wie vijf jaar geleden tegen Danielle van den Berg-Gaillard had gezegd dat ze vandaag de dag Zumba-instructrice zou zijn, was door haar keihard uitgelachen. Toch is het zo. De onverwachtse carrièreswitch heeft haar zelfs veel gebracht.

EINDHOVEN - Een reorganisatie maakte zo'n vijf jaar geleden een einde aan Daniëlle's loopbaan als afdelingsmanager bij Makro. Van ruim veertig uur onregelmatig werken naar niets was wel even wennen. Daniëlle's vriendin stelde voor om een keer mee te doen aan een Zumbales. "Dat is niks voor mij. Ik kan helemaal niet dansen", verweerde Daniëlle zich. Ze liet zich overhalen. "En het voelde goed. Vooral na de les. Ik kreeg er zo veel energie van."

Tegelijkertijd besloten de twee vriendinnen om ook maar eens iets aan hun overgewicht te gaan doen. "Onregelmatig werken en dito eten hadden ervoor gezorgd dat ik negentig kilogram woog." Het thuis zitten zorgde voor Daniëlle sowieso al voor meer structuur. Ook met eten. Ze zette zichzelf op een voedselinname van 1.500 tot 2.000 calorieën per dag en 'danste' aanvankelijk één keer en al snel twee keer per week mee tijdens de Zumbales.

"Ik vond dat ik er helemaal niks van kon, maar het was leuk, ik had er lol in en ik ging weer ergens naartoe. Het gaf bovendien een heerlijk gevoel." Tegelijkertijd vlogen de kilo's eraf. Na vier maanden woog Daniëlle twintig kilo minder. Omdat ze last kreeg van haar knie, voegde ze spierversterkende oefeningen toe aan haar sportprogramma. "Dat zorgde voor nog eens tien kilo gewichtsverlies."

Enthousiasme

Wanneer vervolgens de instructrice ermee stopt, wordt aan Daniëlle gevraagd de les over te nemen. Vooral vanwege haar enthousiasme. "Het is me zo vaak gevraagd, dat ik me overtuigd genoeg voelde om de licentie te gaan halen." Tijdens haar eerste les als gecertificeerd instructrice staan er vier mensen voor haar neus. "Dat werden er al snel meer. Nu komen er 25 tot 35 deelnemers wekelijks naar de Zumbales." Of dat aan haar enthousiasme ligt, weet Daniëlle niet. "Ik ben blij dat ook anderen genieten van mijn nieuwe passie en als je de sport leuk vindt, blijf je terugkomen."

Meer berichten