MocroManiac en Fresku
MocroManiac en Fresku

Internationale hiphopexplosie met Boogiedown in de Effenaar

Boogiedown viert op 1 september haar tienjarig festivaljubileum in poppodium Effenaar te Eindhoven. De Amerikaanse rapgroep ONYX vervangt hoofdact Joyner Lucas, die vanwege medische redenen zijn gehele Europese tour heeft moeten cancelen.

EINDHOVEN - ONYX werd in 1991 ontdekt door Jam Master Jay, de DJ en producer van de wereldberoemde rapgroep Run-D.M.C. Niet veel later tekende ONYX een platencontract bij het label Def Jam en bracht de hiphopgroep het debuutalbum Bacdafucup uit. De single Slam leverde een #4 notering in de Billboard Top 100 op. Eerder dit jaar bracht ONYX het album Black Rock uit waarop onder meer gastoptredens van R.A. The Rugged Man en Skyzoo te horen zijn.

Naast hun muzikale succes hebben rappers Sticky Fingaz en Fredro Starr, de leden van ONYX, ook indrukwekkende acteercarrières en duiken ze in grote tv- en filmproducties op als Clockers van Spike Lee, Save The Last Dance, CSI, The Wire en NYPD Blue. De live-optredens van ONYX staan te boek als zwaar explosief en vol energie, dus 1 september ben je sowieso van moshpits verzekerd in de Effenaar.

Waardige vervanger
Na het last minute afzeggen van Joyner Lucas, is de festivalorganisatie er in geslaagd met ONYX een waardige vervanger te presenteren. Eerder aangekondigde internationale artiesten die dit jaar eveneens zullen optreden tijdens Boogiedown, zijn de uit Detroit afkomstige hiphopformatie Slum Village en de uit Californië afkomstige West-Coast rapper Fashawn. Bekende Nederlandse hiphopartiesten als Fresku & MocroManiac, Donnie (bekend van de zomerhit 'Snelle Planga'), ANBU, Ares, Pietju Bell, Miggs de Bruijn, Day Fly, Elijah Waters, Massi, Gil & Megas en Wakeem geven eveneens acte de présence.

Het DJ-collectief weLOVEweFUNK en de DJ's Y'skid, Waffles, Phenleau, Caz, DNS, EZD, 2Hype, Supadave, Reci-P, Lolo, NewTune, Ben Jur & Viezerik vormen de muzikale sfeermakers van het 10-jarig festivaljubileum. Naast het muzikale programma vinden er op Boogiedown ook breakdance battles plaats, zijn er graffiti kunstwerken te bewonderen en is er een festivalmarkt met diverse foodtrucks, muziek-, LP- en kledingkraampjes. Het festival vindt op zaterdag 1 september plaats in de Effenaar.

Meer berichten