Riet Sengers: "Vijfentwintig jaar geleden heb ik me aangesloten bij Golfbaan Welschap.“ (Foto: DFP)
Riet Sengers: "Vijfentwintig jaar geleden heb ik me aangesloten bij Golfbaan Welschap.“ (Foto: DFP) (Foto: )

Riet slaat iedere week 9 en 18 holes

Ze was een sportief meisje en ook nu ze ruim de tachtig gepasseerd is, weet ze niet van ophouden. Tweemaal per week is ze op Golfbaan Welschap te vinden, om zowel de 9 holes als 18 holes tot een goed einde te brengen. Riet Sengers (87): "Het houdt me in beweging en ik vind dat heerlijk!"

EINDHOVEN - Ze is een geboren en getogen Eindhovense. "In de Haviklaan in Tongelre zijn mijn broer en ik geboren en opgegroeid. Mijn vader was aannemer, had een timmerbedrijf en in 't villapark vijf huizen gebouwd. Toen ik trouwde kreeg ik er een, maar uiteindelijk hebben we dat huis van ellende verkocht. Vlakbij ons was een bushalte geplaatst. De hele dag kregen we te maken met hinderlijke uitlaatgassen en veel lawaai. Tevergeefs heeft mijn man hierover veelvuldig geklaagd. De ironie wil dat op het moment dat we het huis verkochten, de bushalte verplaatst werd. Ik denk nog steeds met weemoed aan het huis terug, temeer omdat ik het ook als een eerbetoon aan mijn vader zag."

Tongelre werd verruild voor Woensel. "Ik heb moeten wennen, maar na dertig jaar ben ik helemaal ingeburgerd." Voordat Riet met Henk trouwde, werkte ze als tandartsassistente en als telefoniste bij Philips. "Ik hield veel van sport en hockeyde bij Dames 1 bij HTCC." Als veteraan was Riet er nog tot haar 53ste actief. "Toen mijn man met pensioen ging, wilde ik graag samen met hem sporten, maar Henk was totaal niet sportief. We hebben een tijd gepetanquet en 25 jaar geleden heb ik me aangesloten bij Golfbaan Welschap.

Na zeven jaar kreeg ik Henk zo ver dat hij meeging. Helaas is mijn man enkele jaren geleden overleden. Ik mis hem. Ik ben echter blijven golfen. Weliswaar gebruik ik nu een karretje ter ondersteuning." Naast golfer is Riet ook vrijwilliger. In het oude Diaconessenziekenhuis biedt ze iedere vrijdagochtend bezoekers een kop koffie aan. "Daarnaast geniet ik van mijn vijf kinderen, elf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Met roken ben ik 25jaar geleden gestopt, maar mijn dagelijks wijntje sla ik niet over."

Meer berichten