Doelpuntenmaker Marcelo Lopes van FCE gaat het luchtduel aan.
Doelpuntenmaker Marcelo Lopes van FCE gaat het luchtduel aan. (Foto: )

FC Eindhoven thuis onderuit: 1-2

FC Eindhoven speelde vrijdagavond 24 augustus de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in het Jan Louwers Stadion. De Blauw-Witten kregen koploper Go Ahead Eagles op bezoek. Ondanks de goede kansen voor FC Eindhoven eindigde de wedstrijd in een nipte 1-2 nederlaag.

EINDHOVEN - Na een aftastend begin van beide ploegen met kleine kansjes over en weer kwam het eerste echte gevaar van Go Ahead Eagles. Istvan Bakx promoveerde in de 17e minuut een vrije trap met een lage bal in de linkerhoek tot doelpunt. Een kwartier later dacht een gedeelte van het Eindhovense publiek dat de 1-1 gemaakt werd door Marcelo Lopes.

De treffer werd geannuleerd nadat de assistent-scheidsrechter buitenspel constateerde bij Elton Kabangu, die de voorzet gaf. Een minuut later konden de Blauw-Witten in het Jan Lauwers Stadion toch op de banken gaan staan. Debutant Marcelo Lopes kopte de bal goed binnen na een voorzet van aanvoerder Branco van den Boomen. Tien minuten na rust scoorde Richard van der Venne op aangeven van de Bakx de 1-2. Aan deze goal ging een prachtige aanval over verschillende schijven van Go Ahead Eagles vooraf. Twintig minuten voor tijd werd Jay Idzes weggestuurd, na een overtreding net buiten de zestien ontving hij zijn tweede gele kaart. In de slotfase maakte Jarno Janssen zijn debuut voor FC Eindhoven.

De verdediger verving Charni Ekangamene en werd in de aanval geposteerd. Vlak voor het einde van de wedstrijd moest ook Go Ahead Eagles verder met tien man. Julian Lelieveld ontving zijn tweede gele kaart na een grove overtreding op Marcelo Lopes. In het restant van de wedstrijd werd FC Eindhoven nog een paar keer gevaarlijk met de lange bal. Dit leidde echter niet meer tot de gelijkmaker voor de Eindhovenaren.

Aanstaande vrijdag staat de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, tegen Almere City. Kaarten: FC-Eindhoven.nl/tickets

Meer berichten