De 37-jarige Frank Schram uit Eindhoven zat een poos werkloos thuis, maar heeft weer een baan gevonden.
De 37-jarige Frank Schram uit Eindhoven zat een poos werkloos thuis, maar heeft weer een baan gevonden. (Foto: )

Frank verslaat werkloosheidcijfers

De verwachte zoekduur naar een nieuwe baan is afgenomen, zo blijkt uit recent gepubliceerd onderzoek van arbeidsmarktbureau Intelligence Group. De verwachte zoekduur van gemiddeld 7 maanden in 2012, is nu gezakt naar 4,4 maanden. Goed nieuws dus, ook voor de inwoners in de regio Eindhoven. De regionale economie groeit en de werkloosheid neemt af, toch zitten er nog altijd mensen noodgedwongen langs de kant.

EINDHOVEN - Frank Schram (37) uit Eindhoven kan hierover meepraten. Hij zat dit jaar werkloos thuis, maar is inmiddels weer aan het werk. Hij gebruikte de periode tussen twee banen door om zich te ontwikkelen en te ontdekken wat bij mij hem past. En met succes: binnen drie maanden had hij een nieuwe baan waar hij helemaal op zijn plek zit.

"Ik zocht naar een tijdelijke vrijwilligersfunctie die aansloot bij mijn cv. Daarbij vond ik het waardevol om nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen te delen," aldus Frank. Hij wilde graag meer ervaring opdoen met het geven van presentaties en trainingen. Daarom sloot de Eindhovenaar zich tijdelijk aan bij Stichting DeBroekriem in Eindhoven, waarbij als eventmanager aan de slag ging.

Bij Stichting DeBroekriem zijn er jaarlijks ruim 500 vrijwilligers actief die - net als Frank - evenementen organiseren voor werkzoekenden. Op die manier helpt de vrijwilligersorganisatie werkzoekenden aan een baan. Frank organiseerde het evenement 'Persoonlijk proces tijdens werkloosheid', waarbij hij het persoonlijke leer- en groeiproces van de werkzoekende deelnemers besprak.

Werkgever
Frank is inmiddels weer aan de slag bij een mooie werkgever in de regio. Als consultant bij BusinessHealthSupport, een organisatie die zich focust op duurzame inzetbaarheid van medewerkers en risico's van verzuim, ongevallen en beroepsziekten. "De arbeidsmarkt trekt aan, wat natuurlijk een prettig bericht is, maar als puntje bij paaltje komt is er een grote doelgroep die weinig kans krijgt op de arbeidsmarkt. Het is daarom belangrijk dat bedrijven en (langdurig) werklozen met elkaar in gesprek blijven en met nieuwe initiatieven komen om de kans op een baan te vergroten.

Visie
Door initiatieven als De Broekriem gaan werkzoekenden eens nadenken over andere opties: wat wil je nou echt? Mijn visie is dat je enkel het beste uit jezelf kunt halen, als je blijft nastreven wat echt bij je past," vertelt Frank. Daarom kijkt hij met veel enthousiasme terug op zijn periode tussen twee banen: "Ik heb het maximale uit de tijd gehad en dat gun ik iedereen." Zodoende luidt Frank's tip aan werkzoekenden dan ook: "Maak veel gebruik van de netwerkbijeenkomsten van DeBroekriem. Blijf daarbij focussen op jouw doel. En durf zelf de stap te nemen om als vrijwilliger ergens aan de slag te gaan."

Meer berichten