Ook de Nederlandse kampioen Niels Feijen is in Veldhoven van de partij tijdens het EK Pool.
Ook de Nederlandse kampioen Niels Feijen is in Veldhoven van de partij tijdens het EK Pool. (Foto: )

EK Pool in Koningshof Veldhoven

Van de redactie

VELDHOVEN - Van 19 tot en met 31 juli vindt het EK Poolbiljart plaats in NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Op maar liefst zestig pooltafels strijden ruim vijfhonderd deelnemers uit 37 landen om de medailles in de categorieën jeugd, heren, dames, senioren en rolstoel. De KNBB heeft een afvaardiging van liefst 44 spelers, en er zullen niet minder dan 35 nieuwe Europese kampioenen worden gehuldigd.

Het is niet de eerste keer dat in Veldhoven een groots poolevent wordt georganiseerd. De laatste keer was in 2005. EPBF president Gre Leenders: "Het EK van destijds was het begin van de EK nieuwe stijl zoals we die momenteel ook nog kennen. Live scoring en een professionele, frequent bijgehouden website waren de nieuwe standaard die destijds in Veldhoven is neergezet. We zijn blij en trots onze jubileumeditie juist in Veldhoven te kunnen houden."
KNBB-directeur Willem La Riviere: "Het is geweldig dat zo'n groot poolbiljart evenement plaatsvindt in Nederland. Zoals het EK van 2005 een grote boost betekende voor het poolbiljarten in Nederland, zo zal dit ook nu weer het geval zijn. Althans, dat hopen en verwachten we."
Van het koningsnummer van het EK Pool, het 9-ball, wordt 31 juli de halve finale en finale live uitgezonden op Ziggo Sport, naar verwachting tussen 14.00 en 18.00 uur. Bijzonder aan het EK Pool 2018 is dat er volop side-events zijn. Dit EK zal worden ingezet om promotie voor onze sport te realiseren en om meer jeugd kennis te laten maken met pool- en snookersport. Dit gebeurt door het project SmartPool, dat inmiddels al met succes is uitgerold bij diverse scholen in Nederland, en dat wiskunde en poolbiljarten met elkaar verbindt. Tevens is aangekondigd het eerste NK Footpool, waarvan de finale zal plaatsvinden.
Op de eerste twee dagen, 19 en 20 juli, zal door de jeugd worden gespeeld op de aanwezige mobiele SmartPool tafels.

Meer berichten