De kaarten zijn te bestellen via de website 'webshop.visitbrabant.com' en bij de lokale VVV-kantoren.
De kaarten zijn te bestellen via de website 'webshop.visitbrabant.com' en bij de lokale VVV-kantoren. (Foto: )

Routebureau Brabant lanceert wandelkaarten

REGIO - Routebureau Brabant lanceert Brabantse wandelkaarten. Het zijn de eerste wandelkaarten van het volledige, Brabant-brede knooppuntennetwerk. De kaarten tonen 10.000 kilometer aan routenetwerk en vormen daarmee een mijlpaal. Niet eerder zijn in Nederland wandelkaarten van een volledig provinciaal netwerk met deze omvang uitgebracht.

Het Brabantse wandelnetwerk op basis van knooppunten is in 2013 gereed gekomen. Sindsdien is gewerkt aan een IT-systeem waarin de routes goed worden opgeslagen, waardoor Routebureau Brabant nu in staat is om wandelkaarten te produceren. Er zijn acht routekaarten uitgebracht die samen circa 10.000 kilometer aan wandelnetwerk weergeven. De knooppunten verbinden de mooiste paden in de provincie met elkaar.

De nieuwe wandelkaarten zijn uiterst actueel. Routebureau Brabant beheert en onderhoudt het Brabantse wandelnetwerk en werkt daarbij samen met ruim 250 vrijwilligers. "Zij zijn onze ogen en oren in het veld", vertelt Nathalie Verdult, manager Routebureau Brabant.

De kaarten zullen elke twee jaar worden vernieuwd en zijn voor 5,95 euro per stuk te bestellen via de website 'webshop.visitbrabant.com' en bij de lokale VVV-kantoren.

Meer berichten