Zondagochtend om 9.00 uur startte Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven op de TU/e de Elfwegentocht.
Zondagochtend om 9.00 uur startte Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven op de TU/e de Elfwegentocht. (Foto: )

Start Elfwegentocht in Eindhoven

EINDHOVEN - Zondagochtend om 9.00 uur startte Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven op de TU/e de Elfwegentocht: twee weken fossielvrij reizen in Friesland. Een feest waaraan alle provincies meedoen met fossielvrije tours langs duurzame koplopers. Brabant trapte af.

Van Veldhoven is enthousiast over de Elfwegentocht want dit initiatief helpt om versneld afscheid te nemen van fossiele brandstoffen en neemt iedereen mee 'in een soort moderne autoloze zondag'. Ze ging mee op tour door Brabant. En om het goede voorbeeld te geven, stapte ze op een elektrische scooter terwijl gedeputeerde Anne-Marie Spierings koos voor de elektrische motor STORM, gebouwd door studenten van de TU/e. Andere deelnemers reden mee in elektrische auto's.

Elke provincie reist de komende twee weken duurzaam naar Friesland via duurzame koplopers. Hoogleraar Maarten Steinbuch voorspelt dat in 2025 zeker veertig verschillende modellen elektrische auto's op de weg zijn met een range van ten minste 400 km.

Meer berichten