PEP! brengt muziek waar ze maar komt. In de onconventionele bezetting van vier strijkers en zes blazers spelen ze allerlei soorten muziek. Van klassiek tot klezmer en van jazz tot Spaanse furore en Georgische ingetogenheid.
PEP! brengt muziek waar ze maar komt. In de onconventionele bezetting van vier strijkers en zes blazers spelen ze allerlei soorten muziek. Van klassiek tot klezmer en van jazz tot Spaanse furore en Georgische ingetogenheid. (Foto: )

Expositie voedsel- en bodemkwaliteit

Van de redactie

EINDHOVEN - Zondag 15 juli om 13.30 uur wordt op de Genneper Hoeve aan het Tongelreeppad 1 in Eindhoven een expositie geopend over onderzoek naar voedselkwaliteit. Ter gelegenheid van deze kleinschalige expo hebben onderzoeker Gerard Hotho en ontwerpster Wieteke Brocken de handen ineengeslagen om op een actieve manier bezoekers kennis te laten maken met de (bio) kristallisatiemethode en de rondfilterchromatografie. Het zijn twee methodes om concrete samenhangen tussen bodem, plant, dier, mens en kosmos aan het licht te brengen. Het resultaat is een beschrijving van de vitaliteit van de bodem en de kwaliteit van het voedsel van dier en landbouw op de Genneper Hoeve. Te zien zijn onder meer kristallisaties van melk en chromatogrammen van bodem en compost.

Opening zondag

De expositie wordt op zondag 15 juli om 13.30 uur geopend op de Genneper Hoeve en duurt tot en met zondag 5 augustus. Iedereen is van harte welkom.

Voor meer over de kristallisatiemethode zie b.v. www.bio-research.nl

toegang gratisinfo: www.vriendenvangennep.nl

Ensemble PEP

Om de zomer in te luiden, trakteren de Vrienden van Gennep op een optreden van het Ensemble PEP. PEP is een afsplitsing van het welbekende Ricciotti ensemble. De (semi-)professionele musici zingen en spelen op de Genneper Hoeve op 15 juli vanaf 14.00 uur muziek uit alle windstreken. PEP brengt de muziek op zijn Nederlands: op de fiets van optreden naar optreden. Zondag 15 juli doen zij tijdens hun fietstour door Brabant de Genneper Hoeve aan.

PEP! brengt muziek waar ze maar komt. In de onconventionele bezetting van vier strijkers en zes blazers spelen ze allerlei soorten muziek. Van klassiek tot klezmer en van jazz tot Spaanse furore en Georgische ingetogenheid. Zondag 15 juli van 14.00 tot 16.00 uur en de entree is gratis.

Meer berichten