Fleur Hamelink uit Best is met haar 11 jaar een van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt zij elke dag 30 kilometer samen met het #Vteam.
Fleur Hamelink uit Best is met haar 11 jaar een van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt zij elke dag 30 kilometer samen met het #Vteam. (Foto: )

Fleur uit Best loopt Nijmeegse Vierdaagse

Van de redactie

BEST/NIJMEGEN - Fleur Hamelink uit Best is met haar 11 jaar een van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt zij elke dag 30 kilometer samen met het #Vteam. Deze groep met de honderd jongste deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse in het jaar dat ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2006. Fleur vertelt: "Ik wandel al jaren tochten in binnen- en buitenland, maar nu mag ik eindelijk ook deelnemen aan de Vierdaagse in Nijmegen. Twee jaar geleden heb ik, tevergeefs, nog een verzoek ingediend bij de marsleider, maar nu mag ik dan toch eindelijk meedoen. Nu heb ik zelfs het geluk dat ik mee mag lopen met allemaal kinderen van mijn leeftijd. Dat is toch wel veel gezelliger dan met volwassenen. Ik kan nu mijn verhalen delen met anderen. We hebben ook samen geoefend, waarbij ik nieuwe vrienden gemaakt heb. Ondertussen maakten we leuke foto's en hebben we veel gelachen met elkaar."

Veel te vertellen

Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Ook Fleur Hamelink laat zien dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste grote mensen denken.
Tijdens het lopen delen de kinderen hun verhalen, meningen en ideeën. Vooral over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. Het #Vteam laat zien dat kinderen verschil maken." De kinderen maken elke dag reportages, vlogs en livestreams voor hun eigen sociale media zoals Snapchat (Fleur: fhamelink1) en Instagram( Fleur: hamelinkfleur), maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders.

Belevenissen van Fleur en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: www.Vteam.tv

Meer berichten