Ed Verstappen verraste zijn vrouw Lida Calis met een door hem geschilderd portret.
Ed Verstappen verraste zijn vrouw Lida Calis met een door hem geschilderd portret. (Foto: )

Ed en Lida: 'Nog steeds elkaars lief!'

Dorothée Foole

Zestig plus? Echt wel!

Wie een beetje bekend is in de Eindhovense muziekscene van de jaren zestig van de vorige eeuw, kent ongetwijfeld Ed Verstappen. Deze talentvolle musicus had op dertienjarige leeftijd al zijn eigen band: 'Eddy and his Explosions.' Aangemoedigd door zijn trouwste fan Lida, waarmee hij dit jaar vijftig jaar getrouwd is, is Ed nog steeds actief in de muziek. 'Over een paar maanden komt mijn soloalbum uit!'

EINDHOVEN - Leeftijdgenoten van Ed (73) en Lida (70) herinneren zich natuurlijk de legendarische kroeg Poort van Kleef op de Markt, waar tieners van toen samenschoolden. Met zijn eigen groep Meet Fashion en als gastmuzikant bij The Valiants was Ed frequent te vinden op het podium in de achter het cafégedeelte gelegen zaaltje. Maar hij verdiende zijn geld voornamelijk met dat andere talent dat hij in zich had als tekenaar, illustrator en graficus. 'Ik heb vijftien jaar een reclamebureau gehad. Daarnaast bleef ik als muzikant betrokken bij verschillende bandjes én ik was de vaste pianist bij cabaretgroep Soeza.' Op vierenvijftigjarige leeftijd maakte Ed gebruik van een speciale regeling bij zijn toenmalige werkgever en ging vervroegd met pensioen. 'Ik wilde ook nog iets anders perfectioneren en meldde me aan bij de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. ' Dat ook het schilderen hem niet onverdienstelijk afgaat, bewijst het portret voor zijn lief Lida voor haar zeventigste verjaardag.

Voor de Blaricumse Lida is Ed nog steeds haar grote liefde. Ook zij is een bezige bij, getuige haar activiteiten bij de door haar opgerichte Stichting Couleur Locale waarin Blaricumse kunstenaars centraal staan. De muzikale activiteiten van haar man kunnen echter nog steeds op haar onvoorwaardelijke steun rekenen. 'Het soloalbum dat binnenkort uitkomt is super.' Dat Lida haar eerste biografische boek over het seksueel misbruik van een toen elfjarige jongen gestart is, wordt door haar slechts terloops vermeld. Deze dame heeft dus ook veel in haar mars en ook dat mag wel eens vermeld worden. Toch?

Meer berichten