Foto:

De Baas en De Hermenie samen op één podium

Van de redactie

EINDHOVEN - "Het klinkt heel tof", aldus een enthousiaste Björn van der Doelen. Samen met het Philips Harmonie Orkest verzorgt hij op zondag 1 juli een bijzonder concert bij de Wim van Doorne Muziekkiosk. Hiervoor is een aantal van zijn nummers speciaal gearrangeerd voor groot orkest. Treedt hij normaal op met zijn 'Huursoldaten', aanstaande zondag staat Björn van der Doelen op het podium met het grote Philips Harmonie Orkest. "Een compleet nieuwe ervaring", vertelt de zanger en singer-songwriter. "Opeens sta je voor een groot orkest en dat is heel anders dan optreden met een band. Het voelt ook nog wat onwennig."

Björn van der Doelen kent het Philips Harmonie Orkest sinds 2016, toen hij deelnam aan de wedstrijd Maestro Brainport. Hierbij werden zeven bekende Eindhovenaren uitgedaagd om dit orkest te dirigeren. "Geweldig om voor zo'n groot gezelschap te staan. Later heeft een deel van de Philips Harmonie een huiskamerconcert van mij bezocht en daar ontstond het idee om een paar van mijn nummers te arrangeren voor groot orkest." Voor die belangrijke taak werd Jeroen Geevers ingeschakeld; naast arrangeur ook dirigent van diverse gezelschappen en percussionist. Jeroen: "Ik heb eerst veel naar Björns werk geluisterd. Hij maakt mooie liedjes, maar het is echt bandjesmuziek: gitaar, zang en hier en daar een lijntje. Om dit te vertalen naar orkest, was een mooie uitdaging".

In totaal zijn er voor het concert - met de titel 'De Baas en de Hermenie' - vijf nummers van Björn geselecteerd. "Allemaal heel verschillend met een eigen sfeer", aldus Jeroen. "Gelukkig kreeg ik alle vrijheid om ermee aan de gang te gaan." "Natuurlijk", reageert Björn. "Arrangeren is een vak apart, daar heb ik geen verstand van.

Gratis toegang

Het concert 'De Baas en de Hermenie' begint zondag 1 juli om 15.00 uur bij de Wim van Doorne Muziekkiosk. Toegang is gratis.

Meer berichten