Foto: Marco Timmermans

'Kom maar kijken hoe leuk Woensel is'

Heel Woensel Noord bij elkaar. Dat is het uitgangspunt van het Wervelend Woensel, een gezellige middag in het Henri Dunantpark op zondag 24 juni, met muziek, hapjes en drankjes en veel activiteiten voor kinderen. Drie wijkverenigingen -Woenselse Heide, Blixembosch en De Tempel- slaan dan de handen ineen om er samen iets moois van te maken.

EINDHOVEN - "Vóór en dóór wijkbewoners, zo is de opzet, maar wie niet in Woensel woont, is ook welkom", zegt Leo Huijgen. "Kom maar eens kijken hoe leuk Woensel is." Samen met Wendy Boeijen en Franka van der Gaag en nog een aantal leden vormen zij het zogeheten kernteam van Wervelend Woensel. Wat in 2016 begon als voorzichtig opzetje om wijkbewoners dichter bij elkaar te brengen, bleek al direct een schot in de roos. Vorig jaar werden alle verwachtingen overtroffen toen 3.500 mensen bij elkaar kwamen voor de festiviteiten. "Daar hadden we niet op gerekend", zegt Franka van der Gaag. "We waren iets te snel door de hapjes en drankjes heen. Dat gaat ons nu niet meer gebeuren."

Wendy Boeijen die namen welzijnsorganisatie Buro Cement betrokken is bij Wervelend Woensel is blij dat er in Woensel zoveel animo is. "Het Henri Dunantpark is niet alleen centraal gelegen in Woensel, het is ook nog eens een prachtige plek", zeggen Franka Van der Gaag en Wendy Boeijen.

Vrijwilligers
Een van de pijlers van het succes is dat Wervelend Woensel volledig draait op de inzet van vrijwilligers. Mede daardoor hoeft er geen entree worden betaald. Sterker nog: er is gratis koffie en thee, en voor de kinderen is er popcorn en suikerspin. Aan activiteiten geen gebrek. Buikschuiven, een hindernisbaan, draaimolen, pony rijden, een speelgoedmarkt, springkussens, een draaimolen, en veel muziek. "Allemaal gratis", zeggen de drie met trots.Daarnaast kunnen bezoekers zich tegen een schappelijke prijs tegoed doen aan de buitenlandse keuken. Onder andere Buurtcultuurfonds Woonbedrijf en de gemeente zorgen voor de financiële ondersteuning.

Even dreigde het feestje in het water te vallen toen bekend werd dat de kiosk in het Henri Dunantpark door vandalen in brand was gestoken. Zonder kiosk geen watertappunt, en ook geen ruimte voor mensen om zich om te kleden. "Dat nieuws was voor ons een grote slag", zegt Leo Huijgen. "We dachten er serieus aan om het bijltje erbij neer te gooien, maar dan zouden veel mensen een hartstikke mooi feestje moeten missen."

Wendy Boeijen: "Dus zijn we overgeschakeld op plan b. De gemeente Eindhoven helpt ons nu bijvoorbeeld met de aanleg van een nieuw watertappunt." Leo Huijgen: "Samen kunnen we veel, dat is de kracht van Wervelend Woensel."

Wervelend Woensel wordt is te bezoeken van 14.00 tot 19.00 uur. Bezoekers kunnen hun gemaakte foto's sturen naar: Franka1968@gmail.com

www.onsplatform.tv/woenselseheide

Meer berichten