Nieuw gebouw voor basisschool De Korenaar

Na jaren uitstel is het eindelijk zo ver: basisschool De Korenaar heeft haar twee locaties in totaal verschillende wijken ingeruild voor één nieuw gebouw. De Korenaar is een basisschool voor inclusief onderwijs (kinderen mét en zonder beperking zijn welkom) en dat kunnen ze in het nieuwe gebouw nog beter vormgeven.

EINDHOVEN - Op 5 juni om 11.30 uur kwamen ouders, kinderen, de buurt en gemeente bijeen op de bouwkavel aan de Gerretsonlaan om samen de eerste paal te slaan en het nieuwe logo te onthullen.

Daarna gingen de kinderen naar de locatie aan de Elegaststraat waar het project 'De Korenaar- Ik doe Mee'  van start gaat. Een project waarbij kinderen het hele volgende schooljaar kunnen kiezen voor naschoolse workshops van circa zes weken, in sport, drama, techniek en dans.

Met dit project, gefinancierd door een Europees Fonds, probeert de schooldirectie de cohesie in de wijk te verhogen en zullen kinderen gevolgd worden door universitaire onderzoekers om te kijken welke factoren bijdragen aan een succesvolle ontwikkeling. 

Meer berichten