Tijdens de Ontdekkingsroute van de DTW is genoeg te zien, maar nog meer te beleven. FOTO: Bram Saeys
Tijdens de Ontdekkingsroute van de DTW is genoeg te zien, maar nog meer te beleven. FOTO: Bram Saeys (Foto: Bram Saeys)

Technologie is ontdekkingstocht

'Brainport Eindhoven' is veel meer dan de slimste vierkante kilometer van Europa zoals de High Tech Campus ook wel genoemd wordt. Op honderden plaatsen in de regio wordt elke dag keihard gewerkt om de titel 'Mainport' eer aan te doen. Zaterdag, tijdens de laatste dag van de Dutch Technology Week, zetten bedrijven hun deuren open voor het publiek.

REGIO - Traditiegetrouw wordt de Dutch Technology Week (DTW) afgesloten met de High Tech Ontdekkingsroute. Het is een dag voor het grote publiek, de fans. Op zaterdag 9 juni, tussen 11.00 uur en 17.00 uur geven toptechnologie bedrijven een kijkje 'in de keuken' van hun organisatie. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, deze dag zit vol met verrassende ontdekkingen. Er is veel te zien, te doen en te beleven. Het is een dag waarbij bezoekers ervaren dat ze wonen, werken en leven in een van de meest innovatieve regio's ter wereld.

Waar naar toe?
Tijdens de ontdekkingsroute op 9 juni kan in Brainport Eindhoven een bezoek gebracht worden aan de High Tech Campus Eindhoven, VDL Industrial Modules Helmond, de Automotive Campus Helmond, ASML/MMC in Veldhoven (voor een bezoek aan ASML/MMC is aanmelden vooraf verplicht), de studententeams bij de TU/e campus in Eindhoven en het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Op de website www.dutchtechnologyweek.com staat alle informatie.

De grote belangstelling van het bedrijfsleven geeft aan hoe belangrijk technologie is. Samenwerken is hierbij belangrijk. En dat komt mooi uit want dat zit nu eenmaal in het DNA van deze regio. Zo worden kansen verzilverd in een wereld die snel verandert en draagt Brainport, als hightech groeiversneller, bij aan meer economische groei én aan een duurzame, gezonde en veilige samenleving.

Brainport is de spil in de zoektocht naar antwoorden op vragen als 'Hoe blijven we langer gezond?', 'Hoe maken we onze mobiliteit duurzamer?' en 'Hoe voorzien we in de behoefte aan schone energie en gezond voedsel?'

Meer berichten