De Brabantse gastvrijheid is een begrip. Dat is geen verzinsel of een hype. Het is gewoon zo! FOTO: Visit Brabant.
De Brabantse gastvrijheid is een begrip. Dat is geen verzinsel of een hype. Het is gewoon zo! FOTO: Visit Brabant. (Foto: Visit Brabant)

Wie heeft de meest gastvrije locatie van Brabant?

De Brabantse gastvrijheid is een begrip. Dat is geen verzinsel of een hype. Het is gewoon zo! Het zit stevig verankerd in de Brabantse cultuur. Maar... Wat maakt Noord-Brabant tot een plek waar iedereen zich altijd welkom voelt? Waar iemand als vreemde binnenkomt, maar als vriend vertrekt?

DEN BOSCH - Een gastvrije inslag en de gemeenschapszin die de Brabanders van nature hebben, laten bij bezoekers een onuitwisbare indruk achter. Brabant als dè Bourgondische provincie waar het goed toeven is. Bij goed eten hoort gezelligheid, samen genieten. NHTV Breda University of Applied Sciences doet op dit moment uitgebreid onderzoek naar de geroemde Brabantse gastvrijheid. Dit traject kan leiden tot het instellen van een leerstoel Brabantse Gastvrijheid.

Positief verrassen
Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant: "Gastvrijheid maakt dat mensen zich welkom voelen. Door hen aandacht te geven, te weten wat hun behoeften zijn en door hen positief te verrassen. Met als ultiem doel gasten een beleving te bieden die zorgt voor onvergetelijke herinneringen. In Brabant zijn we daar goed in en dat verdient een podium."

Kers op de taart
In Brabant gaan gastvrijheid en gastronomie hand in hand. Brabanders vieren het leven. En dat goeie leven is dit jaar meer dan ooit een traktatie. Met de titel Gastronomische Regio van Europa 2018: Brabant Celebrates Food. En afgelopen week kwam er nòg een kers op de taart: Brabant is door de website Bungalowparkoverzicht.nl uitgeroepen tot mooiste provincie van Nederland.

Vakjury
In december wordt voor het eerst de Brabantse Gastvrijheid Award uitgereikt. Maar liefst 143 locaties uit de horeca- en recreatiebranche in Brabant dingen mee naar deze ambitieuze award. Daaruit zijn door een vakjury 10 finalisten gekozen. Deze worden de komende maanden bezocht door een 'mystery gast' die hun gastvrijheid onder de loep neemt en verslag doet aan de jury. Ook het publiek beslist mee naar wie de award gaat. Op www.brabantgastvrij.nl kan iedereen tussen maandag 4 juni en vrijdag 23 november stemmen op de 10 genomineerde locaties. In december volgt de uitslag.

Meer berichten