Foto: Bas Gijselhart

Pauline van Buringen, tot de verbeelding

Te midden van andere kunstschilders op het Ketelhuisplein zit Pauline van Buringen. Ze bestudeert de vele leidingen die de Anton en Gerard vergezellen. "Er zit een knoop in de leidingen, kijk daar. Dat vind ik leuk om te schilderen. Ik wil de richting van de leidingen volgen. En er zit groen in, iets van de natuur."

EINDHOVEN - Pauline is van oorsprong art director bij reclame- en ontwerp bureaus. In 2010 begon zij met schilderen. Ze schildert en plein air, in de open lucht en direct in olieverf. "Ongeveer zes jaar geleden kreeg ik les van Jim Harris. Daar hebben we elkaar ontmoet. We schilderen vaak samen, bespreken interesses en begrijpen elkaar. Vandaag zijn we in Eindhoven, dat bevalt goed."

"Het raakt me als iets onverzettelijk is, als het robuust is. Het monumentale is soms bijna intimiderend. Het levert spannende taferelen op als je nog ziet hoe gebouwen vroeger functioneerden. Eindhoven heeft dat: In Eindhoven word ik overladen met mooie gebouwen, die ik graag op doek zou willen zetten."

Tentoonstellingen
"Omdat ik zelf schilder bezoek ik graag tentoonstellingen. Naar Keulen ging ik voor een tentoonstelling van David Hockney. Ook ga ik regelmatig naar de Kunsthal in Rotterdam of de Pont in Tilburg. Het kunstwerk van Anish Kapoor bij De Pont vind ik echt heel mooi: dat hij in dingen de eenvoud ziet, is te prijzen."

Klassiek
"Ik ga graag naar cabaretvoorstellingen of luister naar een klassiek concert. Een prachtig theater vind ik het Marionette Theater. Op mijn verlanglijstje staat het Van Abbemuseum, daar zijn regelmatig mooie tentoonstellingen."

Meer berichten