PSV Schoonspringen wint breedtesportcompetitie

In het spiksplinternieuwe zwembad 'Amerena' in Amersfoort vond zaterdag 26 mei de finalewedstrijd plaats van de breedtesportcompetitie Schoonspringen. PSV Schoonspringen uit Eindhoven deed goede zaken en vertrok met diverse medailles en een mooie beker huiswaarts.

AMERSFOORT - Breedtesport is een wedstrijd waar alle basistechnieken voor het schoonspringen beoefend wordt in wedstrijd vorm en bestaat uit vier verschillende onderdelen, bestaande uit oefeningen en sprongen vanaf de kant, de 1 meter en 3 meter plank. Ook de vaardigheid in de vorm van droogoefeningen op de mat worden beoordeeld. De springers die verdeeld zijn in diversen leeftijdsgroepen maken op elk onderdeel vier sprongen die beoordeeld worden door een jurylid en geeft een cijfer van 0 tot en met 10, de moeilijkheidsfactor van de sprong wordt door het jurylid direct in dit cijfer meegewogen. PSV was goed vertegenwoordigd en trad aan met 9 springers in verschillende leeftijdscategorieën.

Competitie
De competitie begon met de jongste deelnemers meisjes en jongens 'E'. PSV-springster Lita van Weert behaalde de 2e plek en werd hiermee ook kampioen breedtesportcompetitie 2017-2018 in deze categorie. PSV'ers Bram van Doesburg en Tim van Kempen werden respectievelijk 13e en 14e. Ook in de categorie 'D' deden de PSV-springers het goed. Nena van der Voort behaalde een 2e plek, gevolgd door Gigi Yan die derde werd.

Beide PSV'ers behaalden ook een medaille voor de totaalcompetitie. Gigi werd Breedtesportkampioen en Nena behaalde een bronzen medaille. Maral Holla werd knap 9e. In de categorie 'C' meisjes en jongens kwam PSV-springster Roos Soeterboek in actie, zij behaalde twee zilveren medailles, voor de 5e wedstrijd en in de totaalcompetitie. De dag ging in Amersfoort nog verder met de Categorie meisjes en jongens 'A'. Renze Atzema eindigde helaas voor deze laatste wedstrijd net buiten het podium, maar ontving wel een bronzen medaille voor de totaalcompetitie.

ot slot kwam PSV'er Aito Atzema in actie in de categorie 'Masters'. Hij sloot af met een mooie gouden medaille. De schoonspringers van PSV hebben het allemaal heel goed gedaan. Na breedtesportwedstrijd 4 stond PSV al bovenaan, maar 54 punten was de mooie verenigingsbeker verdiend!

Meer berichten