Foto: Jan Slieker

'Ik kies voor geluk en niet voor geld'

Hugo van Rooij (64) is voor veel Groot Eindhovenlezers geen onbekende. Vooral de periode waarin hij samen met broer Piet discotheek Hollywood in de Dommelstraat runde, zal bij velen herinneringen oproepen. Als zestigplusser weet hij wederom bij menigeen een gevoelige snaar te raken. "Juist nu ervaar ik dat er nog veel rek in mijn leven zit."

EINDHOVEN - Hugo: "Als tiener was ik steeds met muziek bezig. Nu ik de zestig gepasseerd ben, durf ik te beweren dat, om in karatetermen te spreken, ik wat muziekkennis betreft minstens de 'vierde dan' heb. Na mijn periode bij Hollywood heb ik een aantal jaren met succes in de textielbranche gewerkt. Mede door aandringen van mijn vrouw Ingrid heb ik uiteindelijk toch weer voor de muziek gekozen."

Onder de naam Dj Sjors en Sjimmie presenteert Hugo zich samen met broer Piet. Ondertussen deden de twee nog veel meer. Zo trekken de twee broers zich onder meer het lot van dak- en thuislozen aan, waarvoor zij kleding en slaapzakken regelen en een speciale 'kist' ontwikkelen waarin veilig en droog geslapen kan worden. Maar Hugo wilde meer.

Denken
"In september word ik 65 en dat heeft me zo'n vijf jaar geleden aan het denken gezet. Ik besloot om naast Sjors en Sjimmie een eigen muzikale weg te bewandelen. Via Ingrid heb ik klassieke muziek weten te waarderen, ze is fan van vele componisten. Daarnaast heeft ieder land haar eigen muziekinvloeden zoals bijvoorbeeld Fado in Portugal. Ook de Arabische wereld heeft haar specifieke muzieksfeer. Het idee was om deze drie elementen met elkaar te mixen. Ik heb duizenden uren achter de computer geïmproviseerd en gelukkig kun je als oudere ook veel leren van jongeren."

"Zo is dj Hybrid Hugo ontstaan. Als zestigplusser ervaar ik dat ik meer vrijheid heb. Ik ga voor kwaliteit en kies bewust voor geluk en niet voor geld. Verder probeer ik zo gezond mogelijk te leven en zolang mogelijk fit te blijven. Ik rook niet, drink geen alcohol en let op het aantal suikers dat ik tot me neem. Zo'n drie keer per week train ik thuis met halters én ik probeer dagelijks tienduizend stappen te zetten."

Meer berichten