Voorbijgangers zetten hun met ‘olie’ besmeurde handafdruk op de aardbol als protest tegen de manier waarop Shell omgaat met de aarde. (foto: Steven van der Heyden - Lowres)
Voorbijgangers zetten hun met ‘olie’ besmeurde handafdruk op de aardbol als protest tegen de manier waarop Shell omgaat met de aarde. (foto: Steven van der Heyden - Lowres) (Foto: )

Eindhoven laat zich horen en zien

Eindhovenaren maakten op zaterdag 19 mei duidelijk dat ze vinden dat Shell moet stoppen met het veroorzaken van klimaatschade. Tijdens de actie van een Eindhovense groep en Milieudefensie, die plaatsvond op op het 18 Septemberplein, konden voorbijgangers hun met 'olie' besmeurde handafdruk achterlaten.

EINDHOVEN - Net als in negen andere steden door heel Nederland lieten ze zo zien dat ze het niet eens zijn met de manier waarop Shell omgaat met onze planeet. De actie werd georganiseerd door een groep Eindhovenaren die zich in de afgelopen weken als mede-eiser aansloten bij de rechtszaak die Milieudefensie aanspant tegen Shell. Milieudefensie kondigde die zaak op 4 april aan.

Als Shell haar plannen niet snel aanpast in lijn met het klimaatakkoord van Parijs, dan starten Milieudefensie en duizenden mede-eisers een klimaatzaak tegen de multinational. Inmiddels hebben ruim tienduizend Nederlanders zich aangesloten. Daarvan komen er dus ruim 140 uit de Lichtstad.

Tien steden
De actie vond zaterdag 19 mei plaats in tien steden door heel Nederland, behalve Eindhoven waren dat: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Utrecht en Wageningen. Milieudefensie roept alle Nederlanders op om zich als mede-eiser aan te sluiten bij de rechtszaak. Zij kunnen zich aanmelden via:

www.klimaatzaakshell.nl

Meer berichten