Studententeams TU Eindhoven laten tijdens DTW zien waar zij zich mee bezighouden.
Studententeams TU Eindhoven laten tijdens DTW zien waar zij zich mee bezighouden. (Bart van Overbeeke Fotografie)

Studenten pakken uit tijdens DTW

Tijdens de Dutch Technology Week (DTW), van 4 tot en met 9 juni, laat Eindhoven zien dat het niet voor niets technologiestad nummer één is. Een belangrijke rol is weggelegd voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), dat voor de eerste keer meedoet.

EINDHOVEN - Op vrijdag 8 juni staat de TU/e in het teken van een zogeheten meet & greet, een dag waarop zogeheten studententeams van de TU/e zich presenteren aan collega-studenten, hun sponsoren, én aan het publiek. De studententeams van de TU/e houden zich bezig met diverse disciplines. Zo boekte het Solarteam met hun auto aangedreven op zonne-energie internationale succes tijdens de World Solar Challenge in Australië. Hun zonnewagen, Stella Vie, is tijdens DTW dan ook een van de blikvangers.

Pitch
In het auditorium van de universiteit worden de verrichtingen van de studententeams gepresenteerd, en lichten de teams tijdens een zogeheten pitch hun project toe. Verder staat een aantal lezingen op het programma. Maar er valt ook genoeg te zien. Zo komen de er zogeheten indoordrones in actie, en valt er bij de foodtrucks wat te eten en te drinken. Op het buitenterrein is eveneens veel te beleven. studententeam, TU/ecomotive, zien wat er allemaal mogelijk is met Lina, een racewagen die is ontworpen voor Le
Mans.

LINQ
Een team dat op 8 juni kan rekenen op veel belangstelling is Team VIRTUE. Dit team houdt zich bezig met het bouwen van een 'slim' en duurzaam huis, LINQ genaamd, door middel van allerlei diverse technologische toepassingen. Een interactieve klok die het energieverbruik aangeeft, het gebruik van gelijkstroom om energie te besparen, een grote, gedeelde ruimte die wonen efficiënt en sociaal maakt: het zijn slechts enkele kenmerken van de innovatieve en duurzame woning die het studententeam heeft gebouwd op de TU/e-campus. Het team, bestaand uit ruim veertig studenten van de TU/e en Fontys Hogeschool, onthult op vrijdag 8 juni het huis aan het publiek.

Mia Jelsma van de TU/e is samen met haar collega's druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de Dutch Technology Week. "We willen heel graag laten zien wat zien wat we allemaal in huis hebben. En niet in de laatste plaats de studenten zelf, zij staan te popelen om hun projecten te laten zien."
Een dag later is de TU/e op 8 juni een van de hotspots tijdens de High Tech Ontdekkingsroute. Technologiebedrijven en onderwijsinstellingen clusteren op een aantal aansprekende high tech locaties samen.

Meer berichten