Foto:

Philips pakt groot uit tijdens DTW

Techniekstad Eindhoven laat tijdens de Dutch Technology Week (DTW) zien wat het in huis heeft. Een keur aan bedrijven zet dan de deuren open om mensen een kijkje in de keuken te gunnen. Een van de deelnemers is Philips, dat voor dit evenement groot uitpakt met een open dag op zaterdag 9 juni.

EINDHOVEN - Op de High Tech Campus bij Philips (33, 34, 36), worden bezoekers tijdens DTW ondergedompeld in een wereld vol onderzoek, ontwikkeling en design, waarbij het zwaartepunt ligt op innovatie en ontwikkeling van producten in medische technologie.

Wie een kijkje gaat nemen, hoeft zich in ieder geval niet te vervelen. Bezoekers, jong en oud, kunnen spelenderwijs kennismaken met techniek door bijvoorbeeld een eigen elektronisch circuit te bouwen, programmeren met Micro:bit, of een ijsje te maken dat niet smelt. Een uitweg weten te vinden uit een escape room is een uitdaging, en een heuse robotband zorgt voor de muziek. Ook de moeite waard: 3D-schermen waarvoor je geen 3D-bril meer nodig hebt om toch dát effect wel te krijgen. Een zogeheten demo-route laat in een notendop zien waar Philips zich zoal mee bezighoudt.

Scholieren
"We willen bezoekers op een boeiende manier de laatste ontwikkelingen op het gebied van techniek laten zien en ze tegelijk een kijkje in de toekomst geven", zo legt Antonie van Noort, projectmanager bij Philips het uit. "Werken in de techniek is erg leuk en veelzijdig. Dat willen we zeker ook aan scholieren duidelijk maken. Kiezen voor een technische studie loont. In de regio Eindhoven is nu al, en zeker in de toekomst, behoefte aan mensen die in de techniek willen werken."

Philips is een grote speler op het gebied van gezondheidstechnologie. Van gezond leven en preventie tot aan diagnose, behandeling en thuiszorg, zo heet het. Een voorbeeld is de Airfryer, waarmee zonder het gebruik van olie of vet snacks kunnen worden bereid. Ook met medische technologie, onder meer binnen de disciplines oncologie, cardiologie en slaapstoornissen, timmert het bedrijf aan de weg. Te denken valt aan zorg-informatica, digitale toepassingen en medische apparaten als bijvoorbeeld een CT-scanner. "We kijken daarbij niet alleen naar oplossingen, maar ook naar innovaties die bijdragen aan een gezond leven." Van Noort: "Daar ligt voor ons dé uitdaging. Tijdens DTW kunnen bezoekers zien hoe we de toekomst van de gezondheidszorg creëren."

www.dutchtechnologyweek.com

Meer berichten