Foto: Bas Gijselhart

Stacy Summerville, tot de verbeelding

"In een gedicht vertelde een jongen hoe hij leerde weer van zichzelf te houden. Hij gaf zichzelf volledig bloot. Meestal willen mensen de mooie dingen laten zien, niet het verhaal achter de littekens. Dat hij dat wel deed siert hem, en raakt mij." Geboren en getogen Eindhovenaar Stacy Summerville kreeg cultuur met de paplepel ingegoten: "Mijn ouders begaven zich in een culturele omgeving, vanwege hun muzikantenleven en werk bij Dynamo."

EINDHOVEN - "Ik heb heel veel gedaan, steeds zo lang als ik het leuk vond. En dat is niet veranderd. Ik heb stage gelopen bij Lumens en werkte een tijd bij Dynamo. In diezelfde periode deed ik mee aan het talentenontwikkelingsprogramma bij Combeat. Voor MAD Emergent Art Center, onder andere bekend van Science Hack Day 040 en het Make the Future programma, ben ik een enthousiaste duizendpoot."

"Ik heb de eerste Maker Faire Eindhoven mede weten te realiseren, en met groot succes. Ik ben erg trots op hoe we zijn gegroeid en wat wij in Eindhoven neerzetten. Plezier beleef ik nog meer als ik de dingen kan delen. Ik vind niks leuker dan in de zomer met mijn vrienden de hort op gaan en lekker een buitenfilm bij Natlab bekijken. Heerlijk! Juist de alternatieve films spreken me aan."

Ontwikkeling
Ik blijf nieuwsgierig, dat zit in mijn aard. Ik wil dingen ontdekken en verbeteren, waar het maar kan. Daarom ben ik sinds kort begonnen met een studie Technische Bedrijfskunde voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Naar concerten in de Effenaar, voorstellingen in het Parktheater en naar een evenement in het van Abbemuseum ga ik altijd graag. En als een goede vriendin een workshop geeft - kizomba, DJ-en, popart óf zeefdrukken - meld ik me aan: een goed excuus om elkaar weer te kunnen zien, in ons drukke leven."

Meer berichten