Trouwen in Eindhoven aantrekkelijker


Trouwen in Eindhoven aantrekkelijker

EINDHOVEN - De gemeente maakt het aantrekkelijker om in Eindhoven te trouwen. Met ingang van 1 januari worden de tarieven voor huwelijken op locatie verlaagd. Ook wordt het zakelijk huwelijk heringevoerd en kunnen Eindhovenaren vanaf 2017 elkaar 'opnieuw trouw beloven'.


Kost trouwen op locatie in Eindhoven nu nog tussen 895 euro (door de week overdag) en 1880 euro (op zondag), vanaf 2017 worden deze prijzen gehalveerd. Mensen die snel en zonder ceremonie willen trouwen, of een geregistreerd partnerschap aangaan, kunnen kiezen voor het zakelijk huwelijk/partnerschap. Deze optie kost 225 euro (de helft van een gewoon huwelijk) en is zeer geschikt voor mensen die de zaken wel eenvoudig en goed willen regelen, maar ceremoniële handelingen bij de gemeente niet nodig vinden. Het zakelijk huwelijk vindt plaats in een spreekkamer van het Stadskantoor met twee getuigen.

Rewedding
De 'rewedding' - het elkaar opnieuw trouw beloven - is overgewaaid uit Amerika, waar dit al jaren een traditie is. Vanaf 1 januari 2017 kunnen echtparen elkaar ook in Eindhoven opnieuw trouw beloven, bijvoorbeeld ter ere van een 12,5 of 25-jarig huwelijk. De tarieven en mogelijkheden zijn gelijk aan die van een huwelijk.

Trouwlocatie worden
Voor Eindhovense locaties wordt het aantrekkelijker om trouwlocatie te worden. Tot voor kort was het alleen mogelijk om hiervoor eenmalig toestemming te krijgen. Eigenaren of uitbaters kunnen vanaf 2017 een aanvraag indienen om trouwlocatie voor een jaar te worden, in plaats van voor een enkel huwelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden