Stem op jouw favoriete culturele project

Tijs Rooijakkers, Gianni Jorissen en Het Salon wonnen vorig jaar respectievelijk de Waarderingsprijs, de Stimuleringsprijs en de Rabo Publieksprijs van de Eindhoven Cultuurprijs. Inmiddels kan weer genomineerd worden: meld jouw favoriete culturele project, instelling, initiatief of kunstenaar aan voor de Eindhoven Cultuurprijs 2018 via www. eindhovencultuurprijs.nl.

EINDHOVEN - Tijs Rooijakkers won de Waarderingsprijs voor het werk Woensel Supertoll!, een kunstwerk waarvan inwoners van Eindhoven onderdeel werden. De uit planken opgebouwde 'supertoll' is nu te vinden bij het nieuwe HOV-station in Woensel. Het bedrag dat Tijs in ontvangst mocht nemen besteedde hij om een deel van de tol te ontmantelen en conserveren, tot hij het kunstwerk in 2019 opnieuw zal installeren en uitbouwen.

De kunstenaar droomt ervan dat Supertoll op een dag in de grote ontvangsthal van Eindhoven Airport te zien is. Samen met La Citta Mobile heeft Tijs een atelier op sectie C. Van daaruit werkt hij aan mooie opdrachten, die deels dankzij de Cultuurprijs op zijn pad kwamen. Tijs: "Ik ben erg trots op de prijs en heel blij met de dingen die ik ermee kan doen."

De Eindhoven Cultuurprijs wordt uitgereikt door Stichting Cultuur Eindhoven.
Nomineren? Ga naar: eindhovencultuurprijs.nl

Meer berichten