Foto: Martina Roovers

Voor een triatlon naar Australië

Gymdocent Claudia Striekwold uit Eindhoven leunt deze meivakantie niet achterover. Anderhalve week geleden landde ze op Brisbane Airport. Doel van haar reis naar Australië is, meedoen aan de Ironman Port Macquarie. De triatlon start op 5 mei om 14.15 uur (23.15 uur Nederlandse tijd). Haar streven is om de bijna 226 kilometer zwemmen, wielrennen en hardlopen in tien uur en een kwartier te voltooien.

EINDHOVEN - Als docente lichamelijke opvoeding is Claudia Striekwold (31) sowieso een sportieve dame. Naast haar werk aan het Frits Philips lyceum staat haar leven in het teken van zwemmen, fietsen en lopen. Zes jaar geleden kwam ze voor het eerst in aanraking met fietsen. "Op een oude mountainbike fietste ik zes keer de Alpe d'Huez voor het goede doel. Dat smaakte naar meer." De Ironman Port Macquarie wordt haar vierde triatlon. Eerder deed ze mee in Colorado, Maastricht en het Zweedse Kalmar.

"Daarnaast doe ik sinds vorig jaar in Nederland in teamverband mee aan met name achtste en kwart triatlons." Aanvankelijk was haar uitdaging finishen. "Maar daarna wil je een snelle tijd neerzetten en vervolgens kriebelt het doel om het WK Ironman op Hawaï te halen. Dus ik blijf mijn grenzen verleggen." Claudia's motto #LiveYour Dreams bracht haar naar Australië. "Het is hier geweldig", laat ze weten vanuit de camper waarmee ze rondtrekt. "Bovendien ligt het parcours me, met weinig hoogtemeters tijdens het fietsen." Om te acclimatiseren, vertrok ze anderhalve week geleden naar Australië.

"Vooral ook om te wennen aan de warmte en om de jetlag te minimaliseren." De eerste week heeft ze intens getraind om in het ritme te komen. "Deze week begint het taperen en zorg ik ervoor dat de koolhydraat voorraden in mijn lichaam verzadigd zijn. Vervolgens is het concentreren op de race." Aan de voorbereiding ligt het niet. "Sinds november heb ik me volledig gefocust met weken van 18 tot 30 trainingsuren, naast mijn fulltime baan." Na deze Ironman staat het WK bovenaan haar lijst. "Eerst na de race nog even hier rondtrekken. Living the good life."

Meer berichten