Het aanbod bestaat onder meer uit mokken, boeken en T-shirts. (foto: Bert Jansen).
Het aanbod bestaat onder meer uit mokken, boeken en T-shirts. (foto: Bert Jansen).

Eindhovenwinkel stopt: 'Het is mooi geweest'

EINDHOVEN - Tien jaar nadat de Eindhovenwinkel het levenslicht zag, heeft initiatiefneemster en eigenaar Dorothée Foole besloten de winkel te sluiten. Dorothée Foole: "Toen burgemeester Rob van Gijzel de winkel destijds opende, waren er in Eindhoven slechts mondjesmaat artikelen te koop die een rechtstreekse relatie met Eindhoven hadden."

"Door gebruik te maken van leegstaande ruimtes kon ik het concept voor de winkel uitdragen. En dat ging verder dan alleen maar artikelen verkopen. Ik wilde ook aan kunstenaars, musici, schrijvers en dichters een podium bieden om zich aan een groter publiek te presenteren."

"En ik wilde inspelen op de actualiteit, zoals bijvoorbeeld tijdens de 65-jarige bevrijding van Eindhoven en een burgerinitiatief om het wapen van Eindhoven weer terug in het stadsbeeld te krijgen. De laatste jaren lukte het niet meer om een prominent gelegen gratis ruimte te bemachtigen."

Artikelen waren alleen nog via de website te koop. Deze heb ik nu uit de lucht gehaald en ik houd uitverkoop tijdens de zaterdagmarkt op het Catharinaplein. Het is mooi geweest!"

Meer berichten