Paul Weydener, tot de verbeelding

Eindhovenaren en hun cultuurervaringen in de stad. Waar zijn ze door geraakt? Elke week een persoonlijk verhaal. Deze week Paul Weydener (16).

EINDHOVEN - "Ik step drie tot vier keer per week, indoor en outdoor. Puur om nieuwe trucs te doen. Het is de kick die het me geeft als ik iets nieuws leer. Dat is zo fantastisch. Ik doe het nu zo'n 2,5 jaar en het is echt alles eraan dat me gelukkig maakt."

Paul Weydener (16), middelbaar scholier, komt zo vaak hij kan naar 040 bmx. ''Vandaag ben ik samen met een vriend uit Wassenberg, en zo dadelijk komen ook drie vrienden uit Brandenburg en Keulen. De ramp is fantastisch en ik heb hier veel airtime. Zo lang mogelijk in de lucht blijven, zoveel mogelijk nieuwe oefeningen doen. Het is verslavend om nieuwe trucjes te leren. Je hebt de foampit, een ramp met een landing in de schuimbak en de ressi, deze baan heeft een hoge ramp en een zachte landingsbaan."

"Mijn ouders hebben het ervoor over mij hierheen te brengen. In de tijd dat ik hier ben gaan zij de stad in, ze vinden Eindhoven heel leuk. In Duitsland heb ik school en ga ik om de dag naar de gym.Bij ons zijn niet van deze indoor ramps. Meestal step ik buiten, en wanneer het kan, kom ik graag naar Eindhoven. Ik kom hier echt om te steppen, nieuwe trucs te leren."

"Ik kijk naar anderen steppers, ik leer van wat zij doen. Als ik zo klaar ben met mijn warming up, bekijk ik wat ik vandaag ga leren. Het ligt er een beetje aan welke baan vrij is en wie er zijn om mij te inspireren."

uitineindhoven.nl

Meer berichten