Het Beste Idee op het Augustinianum in Eindhoven? Die komt in 2018 van Famke, Liz en Aysen!

EINDHOVEN - Tijdens een feestelijke bijeenkomst is op dinsdag 13 maart in het Augustinianum in Eindhoven voor de achtste keer de winnaar van 'Het Beste Idee' bekendgemaakt. Met een oplossing voor de grote hoeveelheid plastic dekseltjes die in de oceaan terecht komt, won een team VWO 5-leerlingen 'Het Beste Idee 2018', bestaande uit Famke Martens, Liz van Leenders en Aysen Demir.

Daarnaast werd een nieuw bioplastic uit citrusschillen ontwikkeld en werd een alternatief bedacht voor plastic afkomstig van dameshygiëne producten. De ideeënwedstrijd vond dit jaar plaats in samenwerking met opdrachtgever Searious Business.

Het winnende product, de deksel 'Reseacle', is een simpel doch doeltreffend concept. De vraag naar een alternatief voor de huidige plastic deksel op drinkbekers is uiterst actueel. In de huidige levenscyclusanalyse van plastic wordt de totale milieu-impact van plastic vaak niet meegenomen. De 'plastic soep' werd in 1997 ontdekt. Helaas neemt deze hoeveelheid zwevend en drijvend plastic in onze zeeën en oceaan nog steeds toe. Daarnaast valt door verwering, zonlicht en golfslag groot plastic uit elkaar in kleine stukjes. Goed bezig, meiden!

Meer berichten