Asscher trapte een balletje mee.
Asscher trapte een balletje mee.

PvdA'er Asscher trekt door Eindhoven

Lodewijk Asscher (PvdA) is afgelopen vrijdag op bezoek geweest bij Olympia VMBO Eindhoven. Asscher bezocht de school om met leerlingen de maatschappelijke betrokkenheid te bespreken en om te kijken waar de school zich allemaal voor inzet.

EINDHOVEN - Als eerste bracht Asscher een bezoekje aan de grootkeuken. Daar bereiden leerlingen maaltijden voor, bestemd voor bewoners van de wijk 't Ven, zij die het wat minder hebben.

Daar sprak Asscher met leerlingen over het project en werd er natuurlijk ook geproefd. Daaropvolgend ging de rondleiding verder naar de sporthal. Daar heeft Asscher meegetraind met het jongensvoetbalteam.

Naast een jongensteam kent de school eveneens een damesteam. De teams zijn opgericht om de leerlingen aan school te binden. De leerlingen hebben zo de mogelijkheid om kosteloos, direct aansluitend aan schooltijd te voetballen.

Behalve Olympia, ging de PvdA-leider ook op campagne op andere plekken.

Zo bezocht hij het Frits Philips Lyceum aan de Avignonlaan, kwam hij binnen bij het Ijssportcentrum (Antoon Coolenlaan) en werd in de avonduren het Blue Collar Hotel bezocht.

Meer berichten