Ook dit jaar staat het Parktheater in het teken van geluk en zal de Dutch Happiness week worden gehouden tussen 19 en 26 maart. Op de foto: Marjon Reus.
Ook dit jaar staat het Parktheater in het teken van geluk en zal de Dutch Happiness week worden gehouden tussen 19 en 26 maart. Op de foto: Marjon Reus.

Marjon Reus, tot de verbeelding

Eindhovenaren en hun cultuurervaringen in de stad. Waar zijn ze door geraakt? Elke week een persoonlijk verhaal.

EINDHOVEN - "Het raakt me als ik mensen van allerlei leeftijden zie genieten van theater. Als ik zie hoe kinderen na een voorstelling nog dagenlang het verhaal naspelen. Of als onze oudere bezoekers in het Parktheater samenkomen door medewerking van een mooie stichting als Vierhetleven. Ze zich weer even jong voelen omdat ze zich laten meenemen in het leven van de acteurs.' Al 15 jaar werkt Marjon Reus bij het Parktheater Eindhoven waar zij vooral actief is als 'virusverspreider' van geluk."

Geluk
Geluk ligt in het verlengde van de missie van het Parktheater. "We willen bezoekers echt raken, en ik draag daaraan bij vanuit het gegeven dat geluk en cultuur gemeenschappelijke delers hebben.

Het draagt bij aan gezondheid, mentaal en fysiek welzijn en creëert betrokkenheid. In de rol van geluksverspreider streef ik naar meer geluk in Eindhoven. Dit wordt met name zichtbaar tijdens de Dutch Happiness Week. Deze samenwerking met Fontys Hogeschool en het Parktheater Eindhoven is gestart in 2014 en uitgegroeid tot een mooie week die volledig in het teken staat van geluk."
Tijdgeest
"Ik bezoek graag Introdans. Dit dansgezelschap komt jaarlijks met mooie producties die helemaal passen bij de tijdgeest. Prachtige dans in combinatie met mooie projecties. Introdans heeft daarnaast elk jaar een jeugdproductie die met zoveel humor wordt gebracht, dat het juweeltjes zijn voor jong en oud. Wetende dat het gezelschap ook nog mooie projecten doet die van betekenis zijn voor de samenleving, bijvoorbeeld met ouderen, heb ik dit gezelschap in mijn hartje gesloten."

https://www.thisiseindhoven.com/nl

Meer berichten