Linda den Otter baart veel opzien wanneer ze met haar Elliptigo voorbijraast.
Linda den Otter baart veel opzien wanneer ze met haar Elliptigo voorbijraast. (Foto: Martina Roovers)

Voldaan gevoel na totale workout

Linda den Otter baart veel opzien wanneer ze met haar Elliptigo door de straten van Eindhoven rijdt. Na een eerste kennismaking met de elliptische fiets was ze meteen verkocht. Inmiddels ervaart ze met regelmaat een totale workout. Desondanks is ze tijdens haar ritjes nog nooit een medestander tegengekomen. Voor Linda een goede reden om het sportmobiel onder de aandacht te brengen.

EINDHOVEN – De Elliptigo doet een beetje denken aan een crosstrainer die je veelal in de sportschool vindt. "Of een fiets zonder zadel met pedalen die elliptisch rondgaan", zegt Linda. De Eindhovense kwam er zo'n anderhalf jaar geleden mee in aanraking en was meteen verkocht. "Ik zag de Elliptigo op een sportmarkt, ben erop gaan staan en wist gelijk dat ik hem wilde hebben." Uiteraard wilde ze hem wel eerst op de weg proberen, want ondervinden is de beste weg, vindt Linda. "Ik maakte een rondje van zeven kilometer en het zweet stond op mijn rug." Met drie keer per week hardlopen en twee keer een spinningles dacht Linda dat ze haar beenspieren wel op orde had. "Kennelijk gebruikte ik toch weer andere spieren. Toen was ik echt om." Als oefentherapeut heeft Linda een praktijk aan huis. "Tijdens mijn werk vertel ik vooral hoe anderen beter kunnen gaan bewegen, maar kom ik amper van mijn stoel. Om te voorkomen dat ik dichtgroei, moet ik in beweging blijven." Ze heeft echter geen zin om daar uren mee bezig te zijn. "Nee, met hardlopen ben ik binnen een uur uit en thuis. Dat is wat ik wil en dat is wat de Elliptigo me ook geeft. Even na het werk een uurtje elliptisch fietsen. Heerlijk."

Dat is volgens Linda ook het verschil met een gewone fiets. "Hoewel er twee types Elliptigo zijn", weet Linda. "Een korte- en langeafstandsfiets. De Elliptigo voor kortere afstanden is klein, licht en geschikt voor een complete workout. "En dat is precies wat ik zocht. Dan voel ik me voldaan."

Bovendien heeft ze naast de Elliptigo weinig nodig. "Sportkleding aan, helm op en gaan. Meestal richting Best, Ekkersrijt of naar Son. Lange fietspaden zijn het fijnste. Dan kun je lekker snelheid maken."

Meer berichten