Foto: Marjolein van Hoof

Focus

Voetballand was dit weekend weer in rep en roer. PSV won voor de tweede keer op rij in 'Tukkerland' en wederom ging de zege gepaard met wisselvallig spel. Gertjan Verbeek jammerde na de wedstrijd als een klein kind over het 'schijtbakken' voetbal van de lijstaanvoerder. Schijnbaar was hij vergeten dat zijn ploeg na de eerste helft eigenlijk al op een kansloze 3-0 achterstand had moeten staan gezien de kansenverhoudingen. Cocu zal het echter een zorg zijn. Hij weet dat alleen de punten tellen. Laat ze zich in Amsterdam maar bekommeren om mooi voetbal. In Eindhoven draait het alleen om winnen.

Zo is het al decennia en zo zal het altijd blijven. Met dat prachtige Ajax-voetbal staan de Amsterdammers zeven punten achter op de koploper. Met nog veertien wedstrijden te gaan een comfortabele marge die ruim genoeg moet zijn voor het kampioenschap. In de strijd om de beker doet PSV ook nog volop mee. In de kwartfinale mogen de Eindhovenaren op bezoek in de Rotterdamse Kuip. Feyenoord zal tot de tanden toe bewapend vol voor de zege gaan, temeer daar ze in de competitie feitelijk nergens meer voor spelen. Zo groot is de achterstand inmiddels.

Bovendien heeft PSV niet bepaald een goede historie met betrekking tot bekerwedstrijden tegen de Rotterdammers. Met winteraankoop Robin van Persie in de punt van de aanval weet je zeker dat de verdediging van PSV kansen gaat weggeven. Gelukkig is Jeroen Zoet aan een ijzersterk seizoen bezig. In tegenstelling tot zijn beginjaren straalt hij nu echt rust en zekerheid uit.

Daarnaast heeft hij met zijn snelle reflexen al de nodige punten gepakt voor de ploeg. Het wordt tijd dat de Veendammer de vaste man van het Nederlands elftal wordt. Tevens zou het goed voor zijn ontwikkeling zijn om volgend jaar een stap te maken naar een van de topcompetities. En wat is nu mooier dan afscheid nemen met een fonkelnieuwe landstitel?! Hij doet er iedere wedstrijd in ieder geval alles aan om dit te realiseren. Deze focus kenmerkt de keeper uit de eigen jeugdopleiding, die is uitgegroeid tot een van de leiders van PSV.

Meer berichten